avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CAS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CAS

Buna seara Sunt PFA din 2004,,nu am cartea de munca inregistrata nicaieri si nu am platit niciodata CAS.Va rog sa ma ''luminati'' ce plati datorez Fiscului si daca se percep taxe retroactive,in conditiile in care eu n-am solicitat/primit o aspirina de la sistemul nostrum sanitar in toti acesti ani... Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:31, 11 Septembrie 2014
O P.F.A. trebuie sa plateasca din venitul obtinut (incasari - plati)16% impozit, 5,5% contributia de asigurari sociale de sanatate (C.A.S.S.).

In plus, trebuie sa plateasca 31,3% contributia de asigurari sociale (C.A.S.) care se calculeaza asupra unei venit ales de contribuabil, prin declaratia 600, cuprins intre 0.35 si 5 x castigul salarial mediu brut utilizat pentru fundamentarea B.A.S.S. care pentru 2014 este 2.298 lei (deci, de la 804 lei la 11.490 lei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - norma venit - freelancer it ovidiu86 ovidiu86 Buna ziua, As dori sa imi fac si eu un PFA cu norma fixa de venit si am unele neclaritati : 1) Cum se declara veniturile tinand cont de faptul ca banii toti ... (vezi toată discuția)
Taxe catre stat pfa ecomagazin ecomagazin Am infiintat de 2 saptamani un PFA, nu am angajati. Ma intereseaza ce taxe si impozite se platesc catre stat ? Multumesc (vezi toată discuția)
Contributii platite de titularul unei p.f.a. mihaidumitrescu mihaidumitrescu Daca realizez venituri din profesii liberale, dar sunt si angajat cu contract de munca pe o perioada nedetreminata la un SRL, unde am asigurare si firma ... (vezi toată discuția)