avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatricularea vehiculului pe numele propriu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatricularea vehiculului pe numele propriu

Am cumparat un automobil. Vreau sa-l inmatriculez pe numele meu. Primul proprietar l-a adus in tara in 2005 si l-a inmatriculat, evident platind taxa de devamare. Spune ca nu a recuperat taxa. M-am adresat la ANAF pentru un certificat ca taxa nu a fost recuperata, dar mi s-a spus ca in 2005 nu se platea taxa de mediu si ei nu pot elibera asa certificat. Oare daca a fost platita si nerecuperata taxa de devamare mai trebuie platita si taxa de mediu? Si de unde pot obtine dovada ca taxa de devamare din 2005 nu a fost recuperata si cum procedez mai departe pentru a inmatricula automobilul pe numele meu? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 23:54, 11 Septembrie 2014
Da, pentru inmatriculare trebuie platit taxa numita timbrul de mediu (2013), care nu are nicio treaba cu taxa de "devamare" :O din 2005.
pentru taxa de vama , va puteti adresa administratiei vamilor.
notiunea de "devamare" nu exista , este pur si simplu o taxa ca se plateste de vanzator statului unde este domiciliat atat vanzatorul si obiectul vandut , si o alta taxa platita statului de cel care cumpara obiectul , bineinteles din teritoriul statului unde este domiciliat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am platit taxa de prima inmatriculare in 2011, la vanzarea masinii se mai plateste timbrul de mediu? stanley stanley In decembrie 2011 am inmatriculat masina platind taxa de mediu valabila la acel moment. Daca vand acum masina, cumparatorul va avea de platit timbrul de mediu ... (vezi toată discuția)
Compensare taxa de prima inmatriculare cu timbrul de mediu SCADBRASOV SCADBRASOV Buna ziua In 2011 am adus o masina din Cehia, am inmatriculat-o in Romania si am platit taxa de prima inmatriculare. Am castigat prin proces recuperarea ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu mario57 mario57 Buna ziua! Intentionez sa achizitionez un autoturism inmatriculat in Romania pentru care proprietarul poate prezenta dovada ANAF de taxa (timbrul) de mediu ... (vezi toată discuția)