avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Rechizitoriul
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Rechizitoriul

Se poate afla daca sa inceput rechizitoriul la un dosar penal,sau sa solutionat cauza daca invinuitul nu este prezent?
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2014
lorilori43, utilizator
Cel mai recent răspuns: lorilori43 , utilizator 11:41, 13 Septembrie 2014
Solicitati comunicare stadiu cercetari.
un avocat mi-a spus ca sa facut rechizitoriul pe clasare si mai trebuie o ultima semnatura? asta inseamna ca trece de la procurorul de caz la alt procuror pentru verificare?
Daca spuneti ca s-a dat clasare, aceea este o Ordonanta si este cu totul altceva. Mai bine faceti ce a spus colegul, depuneti o cerere sa vi se comunice stadiul dosarului.
Se poate dispune clasare si prin rechizitoriu, asta inseamna ca au fost mai multe fapte ori mai multi suspecti/inculpati, dintre care uni sunt trimisi in judecata.
Știu ca Învinuitul are doua infracțiuni in curs de cercetare, are mandat de arestare in lipsa, din spusele avocatului a inițiat rechizitoriul si este finalizat, i-am cerut sa facă copii dupa acesta si mi-a spus ca nu poate,ca mai trebuie încă o semnătura sau verificat după poate consulta informatii! Întrebare este : Care sunt pași Făcuți de procurorul de caz când începe sa solutineze un dosar? Si cine trebuie sa mai semneze rechizitoriul,ordonanța după procurorul de caz pentru a fi sau nu trimis in instanța?

Alte discuții în legătură

Prezentarea materialului pentru trimiterea in judecata galaxy10 galaxy10 Mi-as dori foarte mult sa stiu care ar fi termenul limita la prezentarea materialului de catre procuratura in cazul legii speciale 365/2002?Exista cumva un ... (vezi toată discuția)
Furt auto - urmarire penala danaparaschiv danaparaschiv buna ziua tuturor.am si eu o intrebare.am o plangere la politie de furt de masina de un an si am fost sa ma interesez de el si mi sa spus ca politistu nu se ... (vezi toată discuția)
Dosar penal clasat cu nup cat dureaza pana primesc rezolutia? David2011111 David2011111 Buna ziua,din nefericire mam ales cu un dosar penal pentru conducere sub influenta alcolului,insa in baza analizelor de la iml politistul care ancheteaza ... (vezi toată discuția)