Va salut cu respect pe toti !
Problema acestei "apostile " este veche , dar nu am gasit solutii clare , sper sa ma ajutati .
Tribunalul din Iasi a cerut apostilarea hotararii de divort din Austria ,pentru a recunoaste divortul si in Romania ( altfel cei de la evidenta populatie nu fac act de indentitate) dar autoritatile austriece spun ca exista acea conventie si nu pun apostila iar de aici un balamuc intreg .
Cum se poate rezolva aceasta problema ??
Imi cer scuze !
Certificatul de casatorie exista , dar nu se poate intra in posesia lui , iar de mers la Bucuresti nu este inca posibil si chiar este absolut necesar ? Revin cu intrebarea din subiect : de ce au cerut cei de la judecatorie supralegalizare si apostila pe hotararea de divort daca Austria si Romania sunt membre UE??
Solicitati eliberarea unei carti de identitate provizorii pe motivul lipsa certificat de casatorie, dupa care va prezentati la starea civila de la locul dvs .de domiciliu sau resedinta si solicitati eliberarea prin corespondenta a certificatului de casatorie de la SC.1 Bucuresti. Apoi, va prezentati la Sc.1 Bucuresti pentru a va inscrie mentiunea de divort pe marginea actului de casatorie transcris. Nu aveti nevoie de judecatorie pentru ca sentinta de divort sa fie recunoscuta in Romania.
Buna! Am divortat in Austria! Am nevoie de apostila in Romania? Am obtinut si custodia copilului si am inteles ca pt a ii putea face pasaport trebuie recunoscute si de Tribunalul romanesc! Multumesc frumos!