avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate

nulitate relativa a unui contract de vanzare-cumparare... se vinde un teren in suprafata de 126 mp loc de casa (inexistenta constructie) in anul 1939, cumparatorul de atunci vinde in anul 1974 un teren in suprafata de...166 mp, cu o casa construita... De retinut aceasta speta: in anul 1939 se cumpara un teren in suprafata de 126 mp, loc de casa, dupa 15 ani cumparatorul de atunci vinde un teren in suprafata de 166 mp, cu o casa construita cu anexe, in baza actului de vanzare din anul 1939 (prin care s-a consemnat corect acel teren de 126 mp), cu 40 mp mai mult decat ce cumparase vanzatorul in anul 1939!
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 13:26, 27 Septembrie 2014
Nu vad sanse, are vreunul carte funciara?
SE opune uzucapiunea...
Dreptul de proprietate a fost inscris in Carte funciara de cel cu terenul de 433 mp. Celalalt nu are terenul de 40 mp inscris in Cartea funciara!
Trebuie vazute exstrasele, depinde de cand sunt si daca exista doua suprafete trecute acolo, asa ar trebui, una din acte, cealalta din masuratori.
In extrasul de carte funciara detinut de proprietarul celor 433 mp este inscrisa suprafata de teren mentionata, inclusiv cei 40 mp! Vecinul are insscis in extras 126 mp!
Nu cred ca poate fi vorba de uzucapiune in masura in care terenul in suprafata de 43, 81 mp a fost revendicat printr-o actiune civila in anul 2002 care a fost finalizata in sensul ca a fost admisa actiunea, instanta obligand paratii sa lase reclamantilor in deplina proprietate si posesie respectiva suprafata de teren amintita mai sus. Sentinta a ramas definitiva si irevocabila!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa cumpar o casa dar nu are toata suprafata trecuta in acte berasiov berasiov doresc sa cumpar o casa in suprafata de 950mp,aceasta consta in casa+anexe in suprafata de 300mp si gradina in suprafata de 650mp. proprietarul actual are in ... (vezi toată discuția)
Teren de langa casa elena_1234 elena_1234 Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Bunicul meu a vandut in anii 70 casa avuta la tara impreuna cu o parte din terenul de pe langa ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare romeosuceava romeosuceava Buna ziua ! Am o problema cu niste tereuri pentru care doresc o hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparere astfel: Am cumparat ... (vezi toată discuția)