avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate TAXA RADIO-TV PT. PERSOANE FIZICE.
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

TAXA RADIO-TV PT. PERSOANE FIZICE.

Buna ziua ! Doresc sa stiu o modalitate de a nu mai plati taxa radio-tv pe factura de energie electrica, in conditiile in care eu am un contract la un operator de cablu .

Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 16:13, 13 Septembrie 2014
Sunteti obligat prin lege sa achitati taxa de radio si tv, indiferent cum obtineti semnalul audio sau/si video. Chiar daca nu aveti aparat de radioreceptie sau televizor, dar aveti de exemplu calculator, se prezuma ca aveti posibilitatea receptionarii semnalului audio si/sau video.
DAR, puteti declara la furnizorul de energie electrica ca nu detineti aparat de radio, tv, pc, etc. si primiti scutire temporara sau pe durata nedeterminata de la plata taxei de radio/tv inclusa in factura de energie electrica. Sunt doua declaratii distincte, una pentru radio, alta pt. tv.
Ce am scris mai sus este o alternativa pentru a nu mai plati aceste taxe, nu si o recomandare in acest sens.
Mergeti la Radioul Public (str. General Berthelot) si la Televiziunea publica si completati o declaratie pe proprie raspundere ca nu beneficiati de serviciile institutiilor respective!
Cred ca nu ati inteles contextul intrebarii ! Aceasta taxa o platesc pe factura de curent, totodata eu platesc un abonament la un operator de cablu. Deci eu platesc dublu pt. aceasta taxa si consider ca nu este legal.
mmoceanu a scris:

Mergeti la Radioul Public (str. General Berthelot) si la Televiziunea publica si completati o declaratie pe proprie raspundere ca nu beneficiati de serviciile institutiilor respective!


Dupa cum ati citit, beneficiaza de serviciile respective. Daca nu ar beneficia, declaratiile respective se dau la furnizorul de energie electrica.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Septembrie 2014
ContSters44758, utilizator
Daca beneficiati de serviciile respective, chiar daca platiti taxa si la un operator de cablu, va trebui sa platiti si taxa radio-TV; singura modalitate in care nu trebuia sa platiti era daca declarati ca nu beneficiati de serviciile respective, asa cum v-am scris anterior!

Alte discuții în legătură

Taxa radio este obligatorie pt apartamentele la care nu locuieste nimeni? Marius Nou Marius Nou Buna ziua! Detin un apartament la care nu mai locuiesc de mai mulţi ani si am instiintat furnizorul de energie electrica de acest lucru pentru a fi scutiti ... (vezi toată discuția)
Taxa radio tv dragos_m_olteanu dragos_m_olteanu Buna ziua, Cum pot proceda sa nu mai platesc Taxa radio-tv pentru posturile publice ? Consider aceasta taxa aberanta in conditiile in care sunt abonat la unul ... (vezi toată discuția)
Abonament tv la firma de distributie prin cablu, taxat si pentru tvr in factura de energie electrica ContSters337930 ContSters337930 Nu imi este clar cum e cu abonamentul TV. Daca am abonament la o firma de distributie TV prin cablu, trebuie sa mai platesc si abonamentul ala prin factura la ... (vezi toată discuția)