avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa radio tv
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa radio tv

Buna ziua,
Cum pot proceda sa nu mai platesc Taxa radio-tv pentru posturile publice ? Consider aceasta taxa aberanta in conditiile in care sunt abonat la unul dintre furnizorii de televiziune prin cablu. Exista vreo modalitate sa pot scapa de aceasta taxa aberanta?#-o
Anul acesta s-a publicat ceva legat de abrogarea ei, sau asemanator, cred ca prin vara. A fost un articol si pe avocatnet.ro, in afara de articolele publicate mai demult, anul (anii) trecut.

Poate cineva isi aduce aminte cind.

Succes! taxa asta ne e draga tuturor
Buna ziua.
Mergeti la Electrica si completati o cerere prin care sa aratati ca nu detineti receptoare radio-tv;drept urmare,solicitati sa nu mai platiti respectiva taxa /abonament...
Nici RTVR nu se obliga prin contract sa va furnizeze programe,nici d-voastra nu trebuie sa va sustineti cererea,cu alte dovezi.
O zi buna !
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
IonPopescu-B, utilizator
dragos_m_olteanu a scris:

Buna ziua,
Cum pot proceda sa nu mai platesc Taxa radio-tv pentru posturile publice ? Consider aceasta taxa aberanta in conditiile in care sunt abonat la unul dintre furnizorii de televiziune prin cablu. Exista vreo modalitate sa pot scapa de aceasta taxa aberanta?#-o


Aceasta taxa a fost anulata doar pentru societatile comerciale. Inalta Curte de Casatie si Justitie a anulat definitiv taxa radio-tv platita pana in prezent de catre orice societate comerciala din Romania, indiferent daca beneficia sau nu de serviciile publice.
www.avocatnet.ro/content/art...
Sarabtori fericite!
L.C.
Buna ziua. In mesaj, daca am inteles bine, este prezentata situatia in care cel ce detine aparate radio-tv este abonat la "cablu", deci plateste postul public de doua ori: o data, indirect, prin compania de cablu, a doua oara, direct, o data cu achitarea facturii la Electrica. Are perfecta dreptate, este o aiureala, chiar daca programele TV nationale ar fi ceva mai atractive. Dar sunt interese mari la mijloc, puterea, oricare ar fi ea, are interes sa o ajute prin noi.
Sanatate!
Puteti sa dati un exemplu cum ar trebui formulta cererea, cun un continut bine formulat? Va multumim...

Alte discuții în legătură

Taxa radio tv pentru sc gabita.73 gabita.73 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati. Am primit din partea Radio Iasi o notificare prin care sunt anuntata ca trebuie sa platesc acea taxa radio-tv conform HG ... (vezi toată discuția)
Taxa radio este obligatorie pt apartamentele la care nu locuieste nimeni? Marius Nou Marius Nou Buna ziua! Detin un apartament la care nu mai locuiesc de mai mulţi ani si am instiintat furnizorul de energie electrica de acest lucru pentru a fi scutiti ... (vezi toată discuția)
Taxa radio-tv persoane juridice toma.a toma.a buna ziua,am inteles ca taxa radio-tv pentru pesoane juridice s-a desfiintat,dar in continuare vin facturile de energie electrica cu taxa inclusa(in cazul meu ... (vezi toată discuția)