Buna ziua!
Mama mea a murit in 2011 si de atunci am in grija tatal meu (financiar etc). Tatal si mama mea detineau impreuna un apartament la care avem drept de mostenire eu si fiul sorei mele (sora mea a decedat cu multi ani in urma).
Problema e ca de cand a decedat mama, nepotul (fiul sorei mele) nu a participat absolut cu nimic la intretinerea tatalui meu, chiar daca l-am rugat in repetate randuri, fiindca nici noi nu avem bani dar totusi facem eforturi pt a nu-mi lasa tatal la greu.
Problema e ca de un an de zile tatal meu nu mai poate sta singur si i-am gasit un camin de batrani dar care costa mult mai mult decat pensia lui, pe care il platesc eu, iar nepotul nu participa cu nimic (nici pt medicamente etc)
Intrebarea mea este, ce putem face ca dupa moartea tatalui meu, nepotul lui sa nu vina cu pretentii la jumatate din mostenire (nu e o mare mostenire, un apartament de 25 de mii de euro) dar din principiu nu as vrea ca inca o data cei fara inima sa apara doar cand e vorba de castig (si pe mama tot eu am intretinut-o, nepotul neparticipand niciodata cu nimic)
Nepotul are doar drepturi la mostenire? Nu are si obligatii?
Mostenire
carmen bodeanu
Bună ziua!
în urma decesului mamei mele,pe lângă cota ei parte dintr-un apartament care-mi revine (am făcut certificat de mostenitor la decesul tatalui ... (vezi toată discuția)
Donatie rude grad i
vicar
Buna ziua
Problema mea este urmatoarea:
Bunica mea din partea mamei ii face sorei mele cvc pentru apartamentul pe care il detinea,decedeaza iar sora mea ... (vezi toată discuția)