avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita imobil
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita imobil

Buna ziua, aveti idee din momentul primirii instiintarii executarii silite, cat dureaza pana la evacuarea din casa? Si daca e legal sa puna proprire si pe bunurile din casa? (frigider, aragaz, tv, etc)
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 15:37, 20 Septembrie 2014
cat dureaza pana la evacuarea din casa?

Este hazardat de raspuns avand in vedere ca initial este necesar ca bunul imobil sa fie adjudecat,ori nimeni nu poate sa precizeze daca exista persoane interesate,daca pretul este atractiv,etc
Justificarea pentru dispunerea sechestrului si pe bunurile mobile ale debitorului,este ca daca suma obtinuta pe apartament in urma executarii silite nu va fi indestulatoare pentru a stinge creanta,executorul judecatoresc la cererea creditorului poate sa valorifice inclusiv bunurile mobile ale debitorului .
Daca insa detineti documente legale/facturi care dovedesc ca bunurile apartin unui tert, acestea nu vor putea fi executate.
Nu se pot executa silit bunuri necesare traiului, bunuri ce servesc la indeplinirea sarcinilor profesionale, bunuri care sunt prezente in domiciliu dar nu vaapartin. De regula executarile silite pe bunuri mobile se rezuma la autoturisme, pentru ca celelalte sunt foarte greu de valorificat (doar daca au chef sa le vanda pe okazii, tocmai, olx... ceea ce e absurd).
Trebuie sa se organizeze licitatia , dureaza intre 1-2 luni ,la care se vor prezenta, sau nu posibili cumparatori. Daca la prima licitatie nu s-a prezentat nimeni , dupa aprox. 2 luni se va face alta si tot asa. Nu se fac evacuari de la 1 noiembrie pana la 1 martie.
Nu va veni nimeni sa va ia aragazul , frigiderul si masina de spalat, sau patul in care dormiti pt. ca sunt bunuri de stricta necesitate. In general cauta masini, terenuri , alte imobile .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita locuinta pufita pufita In urma unui credit ipotecar neplatit de 2 ani am ajuns la executare silita(a 3-a licitatie a fost pe data de 10.10.2012).O persoana aflata in aceeasi situatie ... (vezi toată discuția)
Unde vand executorii Sever Simion Sever Simion As dori sa stiu unde vand executorii judecatoresti bunurile din casele oamenilor? Ma refer la mobile, aparatura electrocasnica, tablouri, covoare? Tot ce ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a bunurilor din locuinta ipotecata Andra24 Andra24 Mai avem putin timp pana cand vom fi executati silit pentru un credit ipotecar Am rugamintea daca stiti cum se procedeaza cu executarea bunurilor din locuinta ... (vezi toată discuția)