Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: in cadrul unui proces (conflict de munca) instanta de fond a admis doar unul dintre cele 5 capete cerere pe care le-am formulat in calitate de reclamant. De asemnea, instanta a obligat intimata la plata integrala a expertizei contabile efectuate in cauza, precum si la plata partiala a onorariului avocatului meu.
Impotriva hotararii mentionate am declarant recurs, urmand a-mi prezenta motivele prin invocarea art. 304 pct. 7 si 9 din c.p.c. Intimata nu a declarant recurs. In recurs intentionez sa solicit modificarea in parte a hotararii instantei de fond, in sensul pastrarii capatului de cerere admis si a deciziei privind plata cheltuielior de judecata si modificarea deciziei in ceea ce priveste celelalte capete de cerere.
Avand in vedere ca in recurs voi fi nevoit sa ma reprezint singur, va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa formulez cererea de modificare: trebuie sa mentionez ca solicit pastrarea capatului de cerere admis de instanta de fond si a deciziei privind cheltuielile de judecata sau ar trebui sa solicit doar modificarea celorlalte capete de cerere fara a face referire la cele admise in fond?
Va multumesc!
Se solicita mentinerea dispoziției privind admiterea capatului de cerere si modificarea, in sensul admiterii, a capetelor de cerere respinse.
In ce priveste reprezentarea, va atrag atentia ca in recurs trebuie sa va angajati un avocat. In continuare va supun atentie urmatorul text de lege: Părţile au dreptul, în tot cursul procesului, de a fi reprezentate sau, după caz, asistate în condiţiile legii. În recurs, cererile şi concluziile părţilor nu pot fi formulate şi susţinute decât prin avocat sau, după caz, consilier juridic, cu excepţia situaţiei în care partea sau mandatarul acesteia, soţ ori rudă până la gradul al doilea inclusiv, este licenţiată în drept” [art. 13 alin. (2) NCPC].
Va multumesc pentru raspunsuri! Procesul a inceput pe vechiul cod de procedura civila, de aceea am luat in considerare sa ma prezint singur, fara a pune concluzii orale in fata instantei de recurs.
Sunt constient de necesitatea si utilitatea apelarii la serviciile unui avocat, insa din motive obiective voi fi nevoit sa ma prezint singur...
O ultima nelamurire: pe langa mentinerea dispoziției privind admiterea capatului de cerere si modificarea, in sensul admiterii, a capetelor de cerere respinse, trebuie sa solicit si mentinerea dispozitiei cheltuielilor de judecata sau acestea vor fi oricum mentinute avand in vedere ca intimata nu a formulat recurs?
Recurs
cuziamusia
in cererea de recurs (dupa un proces civil pt majorarea pensiei de intretinere), paratul-recurent a cerut casarea sentintei atacate ca netemeinica (a motivat ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu..
aadialeda
Va rog sa-mi spuneti, daca in urma recursului s-a dat o alta sentinta,cea data de prima instanta fiind partial modificata (s-a respins un capat de cerere), de ... (vezi toată discuția)