avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare srl-d pe cod CAEN 4711?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare srl-d pe cod CAEN 4711?

Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie.
Am fost azi la ONRC sa-mi deschis un srl-d (minimarket in zona rurala) si dupa cateva ore de plimbat intre ghisee am ajuns in biroul de asistenta unde o doamna consilier juridic imi spune ca daca vreau sa-mi deschid srl-d pe cod caen 4711 , nu voi putea comercializa tutun si bauturi alcoolice. M-a pus sa dau cu subsemnatul ca am luat la cunostinta cu toate ca eu i-am spus ca pe site-ul ORC scrie altceva :

"are în obiectul de activitate cel mult 5 (cinci) grupe de activitate prevăzute de clasificarea activităţilor din economia naţionala în vigoare (CAEN Rev 2). În cele 5 (cinci) grupe de activitate nu pot fi incluse ca obiect de activitate al societăţii următoarele: intermedieri financiare şi asigurări, tranzacţii imobiliare, activităţi de jocuri de noroc şi pariuri, producţie sau comercializare de armament, muniţii, explozibili, tutun, alcool, substanţe aflate sub control naţional, plante, substanţe şi preparate stupefiante şi psihotrope, precum şi activităţile excluse de normele europene pentru care nu se poate acorda ajutor de stat.

Activităţile interzise se încadrează în următoarele grupe şi clase CAEN Rev. 2:
-producţie sau comercializare de armament, muniţii, explozibili, tutun, alcool, substanţe aflate sub control naţional, plante, substanţe şi preparate stupefiante şi psihotrope (CAEN Rev. 2 - 110 (cu excepţia clasei 1107), 120, 254, , 0115, 1200, 2051, 4635, 4725, 4726); :P

Deci, unde apare ca e interzis 4711??
Va rog din suflet sa-mi spuneti daca pot deschide srl-d pe codul acesta si sa comercializez alcool si tutun sau nu. Maine ma duc sa duc restul de acte si macar sa stiu ce fac.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: razvanstroe , utilizator 20:50, 15 Septembrie 2014
-producţie sau comercializare de armament, muniţii, explozibili, tutun, alcool

Este trecut chiar mesajul tau. Ai dreptate in privinta codului 4711, nu este trecut. Insa trebuie stiut ca acest cod este un cod "generic", care permite vanzarea mai multor tipuri de produse, printre care si tutun/alcool. Deci doamna are dreptate cand te-a informat asupra faptului ca ai voie sa deschizi un magazin mixt cu produse predominat alimentare, dar nu ai voie tutun si alcool.
Da, nu degeaba se spune ca legea este interpretabila...
Am uitat sa precizez ca nu vreau sa aplic pentru finantare, pentru ca nu sunt eligibil daca vreau sa comercializez alcool si tutun (asa zice legea).
Si inca o chestie, codurile pe care le interzic ei, contin cuvintele alcool si tutun astfel :
4635-Comert cu ridicata al produselor din tutun
4725-Comert cu amanuntul al bauturilor in magazine specializate
4726-Comert cu amanuntul al produselor din tutun, in magazine specializate
Deci as putea sa interpretez ca legea interzice sa-ti faci SRL-D un magazin specializat de tutun/alcool sau un magazin in care sa vinzi en-gross.
:sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnfiintare srl-d cod caen 7430 bogdan_horea2002 bogdan_horea2002 Buna, Vreau sa infiintez un SRL-D cu asociat unic ca traducator cod 7430 si am mai multe intrebari: 1. Pot trece ca domenii secundare grupe cod caen 474 , ... (vezi toată discuția)
Srl-d, ce pot comercializa? bosbos bosbos Buna ziua, doresc sa deschid un srl-d pt un magazin mixt la tara. Vreau sa comercializez un pic de toate de la alimente, tigari, detergenti,sosete,lenjerie ... (vezi toată discuția)
Am srl d caen 4781 pot vinde băuturi? Larisa și hajni Larisa și hajni Bună ziua am o întrebare am srl d caen 4781 pot vinde băuturi alcoolice și țigări an bar și am magazin mic cu alimente mulțumesc (vezi toată discuția)