avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare de tva non -UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare de tva non -UE

Firma din RO inregistrat ca platittor de tva primeste o factura dintr-o tara non ue pentru participare la expozitii .Expozitia are loc in tara non ue Factura este emisa cu tva.
Care este prcedura de a recupera tva -ul platit de la tara non ue.
apelati la firme specializate in asa ceva .
daca tot o sa si mergeti la expozitie , sa solicitati bonuri si facturi la toate serviciile si produsele achizitionate din statul respectiv , le asatasti la dosarul care urmeaza sa-l intocmiti ....si mai departe se ocupa societatea care o s-o desemnati dumneavoastra.
este vorba de 100 euro , nu cred ca este rentabil sa ma adresezi la o firma specializata
Cred ca un astfel de serviciu costa mai mult decat 100 euro
Daca cineva ar putea s ma ajute unde sa incep , si la cine ?as incerca eu
Daca ar fi situatia inversa (adica sa fiti persoana impozabila neînregistrata în scopuri de TVA în România, stabilita în afara Comunităţii), ati depune Cererea 313 cf Cod fiscal art.147^2: Rambursarea taxei către persoane impozabile neînregistrate în scopuri de TVA în România şi rambursarea TVA de către alte state membre către persoane impozabile stabilite în România.

Deci trebuie sa stiti in tara respectiva ce cerere se depune. Adica sa cititi reglementarea similara cu art. 147^2 din Codul fiscal, din legislatia acelei tari.
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil
in general , societatile de recuperare TVA din alte state , isi opresc un procent din TVA-ul recuperat (suma recuperata) , acesta constant ca fiind plata pentru serviciul efectuat .
in cazul dumneavoastra , 100 de euro este o suma prea mica sa va ajute o firma in domeniu ....iar ca sa incepeti dumneavoastra demersurile pentru recuperare de 19% sau ce TVA o avea statul respectiv ...este mai mare daraua decat ocaua , iar procedura este si de durata si greoaie .
deci inteleg ca banii astia i-am pierdut , dar pot sa consider ca si cheltuiala deductibila
adica toata suma cu tva pot sa consider ca si ch. deductibila cu participare la expozitii
sau tb sa inregistrez tva-ul ca si ch nedeductibila

Alte discuții în legătură

Factura ue - refacturare ro + tva Fedain Fedain Buna ziua, Prestez un serviciu pentru o firma din spatiul UE pentru un tarif de 100 de euro. Subcontractez o firma din Romania pentru acest serviciu pentru ... (vezi toată discuția)
Nelamurire tva in ue. Inter2001 Inter2001 Buna ziua si La multi ani cu ocazia noului an. Am o nelamurire in ceea ce proveste TVA ul in cazul unei PFA inregistrate in scopuri TVA. In deplasarile mele ... (vezi toată discuția)