avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA cum se deduce tva la bonuri de combustibil ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

cum se deduce tva la bonuri de combustibil achizitionat in ue

cum deducem tva la bonurile de combustibil din ue
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:27, 4 Februarie 2012
Nu deduceti TVA, inregistrati pe cheltuiala intreaga suma.Atentie la deductibilitatea cheltuielii.
Prin completarea cererii 318 disponibila pe site-ul anaf

[ link extern ]


Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adăugată pentru persoanele impozabile stabilite în România, depusă potrivit art. 147^2 alin. (2) din Codul fiscal (OPANAF 3/2010). Formular Cererea se depune de către persoanele impozabile stabilite în România, pentru rambursarea TVA achitate de acestea pentru bunurile mobile care le-au fost livrate sau serviciile care au fost prestate în beneficiul lor în statul membru în care taxa a fost încasată, precum şi a taxei achitate pentru importul bunurilor în respectivul stat membru. Cererea se depune până cel târziu la data de 30 septembrie a anului calendaristic care urmează perioadei de rambursare. Cererea se completează în format electronic şi se înaintează, pe cale electronică, organului fiscal competent din România, prin intermediul portalului electronic pus la dispoziţie de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Formatul electronic al cererii se obţine prin folosirea programului de asistenţă elaborat de ANAF Programul poate fi descărcat de la adresa www.anaf

De acord cu dvs.Insa procedura de recuperare a TVA este extrem de greoaie, ti se pretinde factura in original in care este reflectat TVA de recuperat( ma indoiesc ca exista factura pentru combustibilul folosit la deplasare) , din experienta profesionala va spun ca sansele sa-ti primesti TVA-ul sunt foarte mici.Daca il primesti,cand il primesti,achiti si comision firmei intremediare prin care se deruleaza operatiunea.Cel putin asta am patit cu o recuperare de TVA din Franta.Ca urmare am considerat ca trecerea pe cheltuiala este calea cea mai scurta sa-ti rezolvi evidenta.
Exista vreun plafon pentru sumele de pe bonurile fiscale? Atunci cand completam declaratia 318 si atasam bonurile scanate, exista vreo limitare referitoare la suma? Pentru ca am citit in Directiva, articolul 10, unde scria statul membru poate cere solicitantului copie a facturii in cazul in care cuantumul este de cel putin 1000 de euro. Inteleg ca la combustibil plafonul este de 250 euro, insa pentru celelalte? Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra!
Eu m-am gandit la deductibilitate in limita diurnei cuvenite pentru fiecare stat ( gasiti pe net),dar poate altcineva are alta informatie privind aceasta problema.Suma care depasea diurna zilnica am considerat-o nedeductibila cu atat mai mult cu cat persoana care se deplasa era administratorul societatii.

Alte discuții în legătură

Ordin de deplasare in strainatate ionela11 ionela11 Buna ziua! Administratorul societatii care este si angajatul firmei fost plecat in strainatate 4 zile in interesul firmei, a adus un transport de marfa. A ... (vezi toată discuția)
Combustibil achizitionat din turcia prest prest Buna ziua. O soc.comerciala a achizitionat combustibil din Turcia pe baza de BF. Se considera taxare inversa ? Sau nu se evidentiaza TVA-ul fiind platit in ... (vezi toată discuția)
Tva din bon ptr rovineta augura augura Am urmatoarea nelamurire :TVA din bonurile emise de PETROM pentru rovineta este deductibil? Mentionez ca rovinele - taxa de drum- sunt achizitionate pentru ... (vezi toată discuția)