avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Poate exista conflict intre nume dezvoltator jocuri si ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Poate exista conflict intre nume dezvoltator jocuri si acelasi nume pentru o trupa muzicala?

Buna ziua! Am o nelamurire.Daca exista un developer de jocuri video cu un anumit NUME si intre timp apare o formatie de muzica cu acelasi NUME, exista un conflict intre cele 2 persoane juridice?avand in vedere ca se afla in planuri diferite de activitate?

Multumesc anticipat si va doresc o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Sorin Eduard Pavel , Avocat 20:57, 28 Mai 2009
De regula nu exista, deoarece emblema face diferenta intre cele doua.
Buna ziua,

Daca acel NUME este inregistrat si ca marca, poate aprea un conflict intre marca si numele comercial in cazul in care marca este inregistrata pentru servicii identice sau similare cu domeniul de activitate al firmei.

Teoretic ar putea exista o problema de acest fel.
Sa stiti ca nu s-a pomenit nimic de emblema ci numai de numele comercial. Oricum emblema pe legea registrului comertului este un drept slab.
edipav a scris:

Buna ziua,

Daca acel NUME este inregistrat si ca marca, poate aprea un conflict intre marca si numele comercial in cazul in care marca este inregistrata pentru servicii identice sau similare cu domeniul de activitate al firmei.

Teoretic ar putea exista o problema de acest fel.

Ati intuit bine, acest fel de probleme fiind destul de des intalnite in practica. Insa, de cele mai multe ori dreptul la marca prevaleaza asupra dreptului conferit de numele comercial.

Insa daca niciuna dintre cele doua firme ( develoerul de jocuri si formatia) nu au inregistrate marci cu respectivul nume nu exista nicio problema.

Totusi este greu de crezut ca un developer de jocuri nu s-a inregistrat numele ca marca.
indeed

aveti dreptate. In cazul anterioritatii numelui comercial, titularul numelui comercial are procedura administrativa in fata OSIM sa se opuna unei marci posterior depusa (ce protejeaza servicii identice sau similare cu cele trecute in obiectul de activitate al titularului firmei/numelui comercial)- mai exact opozitia. In cazul in care nu urmareste buletinul de PI si pierde opozitia, are la indemana calea litigiului intr-o actiune in anulare (ex art.48e legea marcilor) asta daca nu s-a implinit prescriptia- 5 ani de la data inregistrarii marcii (desi in directiva echivalentul acetui articol are o alta calculatie a termenului de 5 ani).

indeed again cu chestiunea a 2-a si a 3-a

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul conferit de marca Badger Badger De curand am obtinut de la OSIM o marca inregistata (marca individuala, verbala simpla compusa din 2 cuvinte, asupra unuia din cuvinte nu am drept de ... (vezi toată discuția)
Înregistrare marcã comunitarã - excepþie în 2 þãri suciu_diana suciu_diana Buna ziua, daca o persoana juridica romana alege sa isi inregistreze o marca la nivel comunitar, insa ulterior trimiterii cererii, primeste un raport ca in ... (vezi toată discuția)
O societate din strainatate imi cere sa schimb denumirea firmei si sa anulez marca!!! e posibil asa ceva??? adela05 adela05 Buna ziua! Am primit o adresa de la o societate comerciala din Franta prin care ne cere sa ne schimbam denumirea si sa ne anulam marca, pe motiv ca seamana ... (vezi toată discuția)