avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Înregistrare marcã comunitarã - excepþie în 2 ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Înregistrare marcã comunitarã - excepþie în 2 þãri

Buna ziua,

daca o persoana juridica romana alege sa isi inregistreze o marca la nivel comunitar, insa ulterior trimiterii cererii, primeste un raport ca in 2 din cele 27 de state exista marca identica - servicii+marca, poate sa ramana inregistrata in celelalte tari?
In cele 2 tari, in ce conditii o va putea inregistra? - o schimba, mandateaza pe cineva in acest sens sa faca procedura in doar cele 2 tari sau faca din nou procedura Madrid?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:23, 8 Martie 2012
Buna ziua. Nu, sistemul comunitar este "all or nothing". Deocamdata ati primit info de la Oficiul Comunitar, insa daca marcile sunt identice mai mult ca sigur titularii marcilor anterioare vor depune opozitie.
In cele 2 tari in care exista marci identice poate fi inregistrata (via Madrid) doar cu consimtamantul titularilor marcilor anterioare.
In mod normal, trebuia sa apelati la un consilier in PI, care v-ar fi sfatuit sa efectuati o cercetare documentara inainte sa depuneti cererea de marca comunitara pentru a evita cheltuieli inutile de timp si mai ales de bani.
Daca marca respectiva o aveti inregistrata in Romania, puteti merge pe sistemul Madrid in tarile de interes pentru dvs. si atunci se va trata fiecare tara separat.
Mult succes!
Va multumesc pentru raspuns.

As dori sa va intreb referitor la procedura prin OSIM - la taxele expuse de acestia scrie ca daca marca are " element figurativ marca verbala cu grafica speciala" se mai platesc 30 de euro. Elementul firgurativ este o sigla de ex, dar ce inseamna "grafica speciala"?
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
suciu_diana, utilizator
Buna ziua. La OSIM se plateste in euro, doar daca titularul marcii este strain. Altfel, va rog sa considerati taxele in Ron.
Daca va referiti la punctul c) : pentru orice marca ce nu este verbala, adica cu caractere standard de masina de scris, se plateste in plus suma de 108 Ron. O marca ce este formata doar din elemente verbale dar acestea sunt scrise cu alte fonte decat cele standard , este considerata verbala cu grafie speciala.
Mult succes!
Va multumesc.

Cu stima,
As mai avea o nelamurire: poate iesi certificat pe comunitate, mai putin pe cele doua tari si apoi ulterior sa fie facute demersurile de certificare in acestea?

Alte discuții în legătură

Inregistrare marca ue sau international Kapy Kapy Buna ziua, As avea o intrebare. Daca de exemplu am intregistrat o marca combinata in Romania, iar ulterior doresc sa o intregistrez si in UE sau ... (vezi toată discuția)
Monitorizarea marcilor Cabinet de proprietate industriala RALUCA ARDELEANU Cabinet de proprietate industriala RALUCA ARDELEANU Stimati colegi, Poate ati aflat intre timp ca din 10 mai 2010 va intra in vigoare noua lege a marcilor. Principala modificare este aceea ca OSIM nu mai ... (vezi toată discuția)
Numele unui magazin online madalinvineroiu madalinvineroiu Salutare tuturor! Urmează să îmi deschid un magazin online și am o mică nelămurire, dacă de exemplu numele site-ului și al firmei este \"Meresipere ... (vezi toată discuția)