avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA

In urma cu 3 ani o ruda a luat cu imprumut suma de 90 milioane lei, moment in care intre el si cel care i-a dat acesti bani a fost incheiat un act la notar in care cel ce lua banii cu imprumut garanta cu o garsoniera in cazul in care nu restituie suma luata pana la o anumita data. Intre timp cel care a luat banii si-a platit datoria, dar pentru ca cei doi se cunosteau de mult si se considerau prieteni nu au facut nici un act care sa dovedeasca ca datoria a fost platita, ba mai mult nu au mers nici sa rupa actul incheiat la notar in momentul in care a luat suma de bani. Acum persoana de la care au fost luati banii nu mai recunoaste ca a primit suma data cu imprumut si exista o hotarare de executare silita prin care cel care a luat banii trebuie sa achite aceasta suma, in caz contrar ii va fi luata garsoniera, asa cum prevede actul incheiat la notar in urma cu 3 ani si care nu a fost rupt desi banii au fost restituiti. O greseala de neiertat a celui care a luat banii cu imprumut si apoi i-a inapoiat fara un act care sa dovedeasca acest lucru, dar asa se intampla cand te increzi prea mult in oameni, in prieteni. Totusi, mai poate face ceva cel care a luat banii cu imprumut pentru a nu se trece la executarea silita? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Eugen Huruba , Executor judecatoresc 18:38, 27 Mai 2009
cburlacu a scris:

Buna ziua. Tot referitor la o executare silita ma adresez acestui forum. Sunt executat printr-o hotarare judecatoareasca si mi se opreste o suma din salariu pe luna. Mai am 6 luni de platit toata suma. intre timp beneficiara sumei (respectiv o firma) a declarat falimentul. In acest caz, executorul judecatoresc mai este obligat sa ma execute cu respectivele sume?
Multumesc

Da, executarea silita continua pana la recuperarea intregii creante. Firma respectiva are proprii creditori care trebuie sa isi indestulze creantele.
am o hotarare judecatoreasca irevocabila pentru plata primei de vacanta. La primarie mi s-a spus ca trebuie sa o investesc cu formula executorie. Din cate stiu hotararile judecatoresti se executa de buna voie . Numai in cazul executarii sislite s-ar pune problema investirii.Ce trebuie sa fac.
Solicit sprijin pentru urmatoarea problema. Am o hotarare judecatoresca prin care mi s-au stabilit despagubiri in cuantum de 500.000 lei vechi, deoarece s-a reziliat un contract de intretinere .Dupa ramanerea definitiva a hotararii, batrana a decedat, cam la o luna dupa ramanerea definitiva a hotararii.Intre timp batrana a instrainat toata averea. Cand am venit cu executorul la primarie, s-a intocmit un proces verbal in care s-a constatat lipsa bunurilor ce puteau fi urmarite si faptul ca aceasta nu avea mostenitori, lucru certificat de agentul agricol.
In anul 2002 am intrat in posesia unui titlu de proprietate pe numele batranei pentru suprafata de 4800 mp.,dar iar nu am stiut ce sa fac. In anul 2008 ,am aflat ca batrana a avut o fata infiiata care la randul ei avea doua fete si acestea din urma au fact partaj cu iesire din indiviziunesi au instrainat si acel teren.Ce pot sa mai fac? Mentionez ca hotararea privind pretentiile dateaza din 1996
Nu prea mai aveti ce face, vi s-a cam prescris creanta.
Primaria, respectiv agentul agricol, ar fi trebuit sa stie de existenta acelui teren (cu conditia sa fi fost in localitatea in care v-ati interesat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare imprumut neplatit Bogdan2550 Bogdan2550 Buna ziua! Am fost contactat de un operator de la o firma de recuperatori in legatura cu un imprumut la banca neachitat. Imprumutul (facut acum 5-6 ani) a fost ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie pe baza unui contract notarial de imprumut gabytz74 gabytz74 Am de recuperat o suma de bani (50.000 RON) de la un individ. Au trecut 9 luni de la data scadenta. Actul pe care l-am semnat in fata notarului are titlu ... (vezi toată discuția)
Poprire albastrelbyo albastrelbyo Buna ziua, in cazul unei hotarari judecatoresti,executorul ce forma alege din punct de vedere legal? poprirea? sau bunurile? (vezi toată discuția)