buna ziua.
in 2009 mi s-au incredintat cei 2 minori spre crestere si educare eu avand custodie unica iar tatal obligat la plata pensiei de intretinere o treime din venit. Mentionez ca tatal a sugerat ca minorii sa-mi fie mie incredintati, el necerandu-si nici macar un program de vizita cu minorii decat intr-un proces ulterior. In febr 2014 i-am facut plangere penala la Parchet pt abandon de familie (inca nesolutioanata) dearece a refuzat sa mai plateasca obligatia de intretinere legala la cat era stabilita, el mutandu-se in Germania de un an si jumate si lucrand acolo cu forme legale cu salariul net de 2.000 euro. Imi platestea sub 100 euro pt ambii copii impreuna in loc sa plateasca 1 treime din venitul sau net!!! Nu mi-a dat nici o informatie referitoare la el adica orasul unde sta, locul unde lucreaza telefon, venit lunar etc etc el dorind sa-si piarda practic urma. Am urmat procedura legala de obtinere a pensiei de intretinere de la un parinte care lucreaza in UE prin Min. Justitiei si dupa aprox jumate de an am primit toate veniturile lui de 1 an incoace de unde pot sa demonstrez reaua lui vointa pt neplata pensiei catre copii. Acuma el fiind constrans de aceste 2 chestii (plangere penala + obligat de catre autoritatea federala germana la plata pensiei cu tot cu restantele uriase din urma) s-a hotarat sa mearga in instanta sa ceara CUSTODIE COMUNA!!!! Mentionez ca el nu si-a respectat niciodata programul de vizita cu copiii el venind in tara de 2 ori pe an, nu a contribuit la educarea lor si a platit doar o foarte mica parte din obligatia in bani pt cei doi minori fiin perioade de jumatate de an cand nu a platit nimik. Intre noi parintii, exista de 5 ani de cand suntem divortati, nenumarate conflicte deoarece dumnealui nu respecta niciodata programul de vizita aduce copiii cand doreste el acasa si nu in ziua in care are dreptul si la ora stabilita. A mai cerut in instanta sa nu se poata face nici macar o interventie chirurgicala copiiilor fara acordul lui scris si nici alte chestii fara acordul lui in scris. Daca el nu va fi de accord ca minorii sa faca in continuare ore de pian (cum fac de 3 ani incoace) si nici sport atunci probabil ca noi ne vom putea uita la stele...!!!!!!! Maine pe 18 sept avem prima infatisare la proces. Credeti ca are sanse sa obtina custodie comuna avamnd in vedere situatia prezentata mai sus + distanta georgrafica mare intre el si copii????
AVOCAT AM, nu este problema de asta, dar am vrut mai multe pareri. Sunt niste chestii care se bat cap in cap si anume ca el, avand Dosar Penal pt abandon de familie, cum este posibil sa primeasca custodie comuna???????? Adica iti lasi de izbeliste copiii, nu esti interesat de ce invata, ce mananca, cu ce se imbraca, cum invata la scoala si alte cele, dar totusi doresti custodie comuna...????!!!! Avand in vedere ca el nu a vizitat invatatoarea decat in primul an de scoala, iar de 2 ani incoace consecutiv nu a intrat deloc pe poarta scolii, nici la o invatatoare si nici la cealalata a celui de-al doilea minor, habar nu are cine le este invatatoarea copiilor, nu uzeaza de programul de vizita pe care-l are stabilit prin sentinta pt ca nu locuieste in tara, atunci ce custodie comuna ar putea primi???? Nu inteleg la ce-i foloseste custodia comuna daca oricum nu este foarte curios de copii..???? Mai ales, ca distanta geografica intre copii si el este foarte mare, el neputandu-si exercita in mod categoric autoritatea parinteasca, nu poate fi alaturi de copii atunci cand au nevoie, de respectat nu-si respecta obligatia de plata fata de copii, nu se implica la scoala, la crestere si educare, atunci ce doreste de fapt?? Sa-mi bage mie bete in roata???? Va fi un calvar pt mine sa mergem mai departe cu autoritate parinteasca in comun. Peste tot de unde a lucrat, a fost data afara in tara in Romania, ultimul contract fiind ceva proces cu firma in leg cu concedierea... A scris si aici pe forum ij leg cu asta cu id-ul SICTIRAN. Deci este un om imposibil, un om cu care nimeni nu se poate intelege, un tata care vb cu copiii lui foarte urat, cu termeni de jargon si multe injuraturi, limbaj uzual la el, de altfel... Cum poate sa-i dea un judecator unda verde pt custodie comuna, mai ales ca noi avem conflicte mari de 5 ani de cand am divortat, tocmai pt nerespectarea sentintei judecatoresti referitoare la copii.... Cea mai mare problema a mea este ca cei doi minori vor avea de suferit si nu noi parintii. In Timisoara, am dosar unic de obtinere de pensie de intretinere cu procedura internationala prin Ministerul Justitiei. Nimeni nu a mai facut demarari aici in acest sens, ca sa poate obtine pensia de intretinere de la tatii sau mamele placate in UE. De la acei nesimtiti, care-si bat joc de proprii copii. Sincer, mi-ar placea mie sa-mi dea judecatoarea custodie exclusiva, adica eu sa fiu chiar exceptia... de la regula. Va multumesc pentru raspunsurile dvs si apreciez sinceritatea.
In primul rand nu mai luati lucrurile asa de in tragic ca nu va incurca asa de tare autoritatea parinteasca in comun. N-o sa fie comod, dar cu siguranta nu va fi un calvar.
Veti avea de cerut acordul cand parasiti tara. N-o sa vi-l dea cu rea credinta de cateva ori - puteti merge si cere autoritate exclusiva caci veti avea dovezi ca ii incurca pe copii.
Veti avea de cerut acordul in cazul unor interventii chirurgicale programabile. Nu vi-l da, mergeti in instanta si cereti suplinirea acordului si, tot asa, puteti cere autoritate exclusiva motivand ca este in interesul copiilor.
Apoi, la acordarea autoritatii parintestiin comun intrebarea care se pune nu este la ce ii foloseste tatalui sau cum o incurca pe mama, ci la ce ii foloseste copilului si cum il incurca pe copil.
Cum spuneam si in mesajul anterior: nu are importanta cate conflicte ati avut dvs cu el in ultimii 5 ani, insa are importanta ca nu se ocupa de educatia lor.
Dar, astea sunt aspecte pe care avocatul dvs ar fi trebuit sa vi le explice, poate chiar vi le-a si explicat dar sunteti prea subiectiva pentru a le putea accepta.
Din nou: nu va mai faceti atata sange rau pentru autoritatea parinteasca in comun ca suntem mii de mame cu autoritate parinteasca in comun cu tati care sunt, mai mult sau mai putin, de decor (tai care nu stiu cum arata invatatoarea, unde este medicul de familie al copilului, care stiu unde este soala doar din intamplare) si nu ne-a afectat cu nimic. Tot noi hotaram, ca si pana acum, ce mananca, ce imbraca, ce cursuri fac copiii, ce scoala urmeaza, ce medicamente iau cand sunt raciti, la ce medic mergem, in ce tabara ii trimitem, samd.
dia_dia, domnul tată, dacă lucrează legal în Germania, bănuiesc că incasează şi alocaţia pentru copii, 184 euro/copil, vă sugerez să obţineţi informaţia pe aceeaşi cale. Dacă a incasat acei bani şi nu i-a trimis copiilor, aveţi un argument puternic pentru autoritatea unică:folosirea minorilor pentru avantaje economice.
Daca nu s-a interesat de minori aveti sanse sa ramana custodie exclusiva.
Este insa imperios necesar sa respectati procedurile si sa probati si sa va aparati foarte bine.
Ar fi bine sa aveti si avocat angajat pentru o aparare complexa si tehnica.
Daca el nu are avocat angajat sansele de a castiga dvs. sunt si mai mari daca el nu a stiut sa respecte procedurile legale.
dl. avocat Lascoschi, TOCMAI AM AFLAT CA INSTANTA A RESPINS CEREREA DE AUTORITATE COMUNA fostului sot, care mi-a intentat proces pt acest lucru. Deci eu sunt cea care am castigat autoritatea exclusiva, adica raman pe vechea sentinta.... Acuma, intrebarea mea este.. ca.... ESTE CUMVA POSIBIL SA CASTIGE AUTORITATEA COMUNA LA RECURS (in cazul in care face..)??????? Este posibil ca a doua instanta sa ignore decizia primei instante????? Deci batalia inca nu este pe deplin castigata... si NU STIU CE SANSE AM IN CONTINUARE..... Ati mai avut cazuri dinacestea????
Custodie exclusiva
bianca76
buna ziua,
Iata pe scurt povestea mea: am 37 ani,am fost casatorita 13 ani si in urma neintelegerilor am divortat in mai2013,la notar,de comun acord si...din ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna
LilianEffect
Buna ziua.La momentul actual,sunt divortata cu 2 copii minori in custodia mea,unul de 7 ani si unul care inca nu a implinit 2 ani.Daca tatal copiilor ar cere ... (vezi toată discuția)