avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriere datorie credit
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriere datorie credit

M-am trezit acum cu o executare pentru un card de credit care l-am achitat acum cinci ani si nu stiu unde sint acele acte sau daca le mai am.Asta s-a intimplat la inceputul lui 2009.Din actele primite de la executor reiese ca acest credit a fost a fost cesionat in 2011 iar cesionrul a obtinut incuvintarea executarii in 2014.
Intrebarea este daca termenul de prescriere de trei ani se prelungeste in cazul in care creditorul principal cesioneaza creditul ? Acest termen se reia din momentul cesionarii ?
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 15:31, 20 Septembrie 2014
Prescriptia nu a intervenit pentru ca cei doi au facut acte de executare anual , somatii, notificari, incepere executare , cesiune etc . si au grija sa nu se prescrie.
Dupa ce credeati ca ati achitat trebuia sa fi inchis contul..ce suma va pretind ? Adica pare un rest mic de plata, creditul intreg, ce vor?
Cesiunea nu e act ce ar intrerupe prescriptia si nici notificarea..va trebui sa contestati invocand prescriptia daca nu aveti dovada platii.
Pina acum nu am primit nimic,notificare,somatie,etc.Verificind pe portal,aceasta este singura solicitare de incuvintare a executarii silite,obtinuta in 2014.Am depus conetestatie si am cerut ca sa prezinte ultima chitanta cu care am platit si extrasul de cont de la acea data de pe chitanta.Suma pretinsa este mai mare decit a fost limita de credit.Dar este vorba de EOS si am vazut pe net de ce sint acestia in stare.
Si ce credeti ca rezolvati cu asta ? la suma restanta s-au adunat penalitati.. depinde si de ce sume vb.
Sper ca ati invocat sa faptul ca dreptul creditorului e prescris.
La ce anume ati facut contestatie? Ati spus ca exista doar o incuviintare de executare silita, la aia nu se poate face contestatie. Se poate face contestatie la dosarul de executare silita de pe rolul BEJ-ului care va trimite somatia de plata, in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta (primit somatia in mana).

In cazul in care executarea silita incepe fara somatie (se practica), contestatia la executare se depune cu ocazia primei popriri sau al primului demers de executare. Probabil dupa aia o sa primiti si somatia, cu o intarziere uriasa. Se practica asta pentru ca firma de recuperare vrea sa evite un proces de contestatie pe care l-ar putea pierde.

@cazacuioana: inainte de a induce lumea in eroare si a participa voios la stresul pe care il are OP-ul (Original Poster), va rog sa va opriti un pic si sa va asigurati ca ceea ce spuneti e adevarat. Daca se facea executare silita anual, trebuiau sa fie 4 dosare pana acum pe numele lui fyl. Cum exista unul singur (incuviintare de executare silita), prescriptia nu a fost intrerupta. Nici somatiile, notificarile, nu intrerup prescriptia.

Alte discuții în legătură

Somatii plata - amenintare executare silita ash ash Buna seara, Am si eu 2 spete: 1. Un credit cu buletinul facut in octombrie 2007 pe 24 luni. Dupa un an, nu se mai face nicio plata /restituire. Pana in ... (vezi toată discuția)
Cesiune creante ; creanta e prescrisa sau nu ? tazuu tazuu Am luat in 02.09.2008 o linie de credit cu card bussines atasat , pe o perioada de un an . Am platit-o in mare parte dar din diverse motive n-am reusit sa ... (vezi toată discuția)
Somatia de plata intrerupe cursul prescriptiei ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Am observat ca foarte multe firme ce se ocupa cu recuperarea creantelor au un obicei cel putin ciudat. De altfel sunt sigur ca fiecare a trecut ... (vezi toată discuția)