avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Returnare avans contract prestari servicii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Returnare avans contract prestari servicii

Buna ziua,

Am incheiat acum cateva luni un contract de prestari servicii cu o alta societate.
Contractul a fost incheiat pentru o perioada de 3 luni si am primti avans 1000 de euro. Serviciul prestat a constat in dezvoltarea unui portal web, incluzand designul pentru acesta.

Reprezentantii societatii respective au fost plecati din tara mai mult de jumatate din perioada in care trebuia sa desfasuram contractul, eu le-am facut mai multe designuri (3 la numar), insa niciunul dintre acestea nu au fost pe placul beneficiarilor, singurele cerinte din partea lor fiind foarte vagi, de genul "vreau sa arate ca sigla UEFA", sau "ceva mai deosebit". De asemenea, doresc sa mentionez ca in contract era trecut un anumit tip de design agreat, precum cel al unui site deja existent, insa dupa crearea primei schite, care corespundea acestor cerinte, clientul s-a razgandit si a spus ca vrea ceva total diferit (aici intra in scena cerintele exemplificate mai sus).

In fine, gusturile nu se discuta. Dupa ultimul design, administratorul societatii respective m-a sunat sa-mi spuna ca nu ii place ce i-am facut, ca oricum au trecut cele 3 luni din contract si ca vrea banii inapoi, dupa care m-a amenintat intr-un mod foarte urat pe care nu-l prod reproduce, si nici proba (am mentionat acest lucru doar pentru a furniza toate datele problemei).

I-am trimis a doua zi un e-mail, in care le-am spus ca avem un contract, ca ei au fost plecat foarte mult din tara, cerintele au fost cel putin neclare si daca nu le place designul facut de mine, intotdeauna putem gasi o solutie, si anume angajarea unui designer care sa faca ceva pe placul lor, din proprii mei bani (banii ramasi din suma totala a contractului minus avansul deja primit) si ca oricum ar fi putem rezolva problema, daca tine doar de preferinte personale
.
Nu am primit niciun raspuns, iar eu am fost reticent sa-i mai sun, dat fiind faptul ca am fost amenintat.
Astazi am primit o notificare de la un avocat angajat de aceasta societate, in care mi se spune sa returnez acesti 1000 de euro in 3 zile, in caz contrar urmand sa fiu actionat in judecata.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1). Cum putem stabili suma care-mi este mie indreptatita pentru munca deja prestata in interesul acestui contract? Pot sa adaug si impozitul platit de mine catre stat in aceasta suma?
2). Are vreo importanta ca am facut tot posibilul sa solutionez nemultumirile clientului si sa ajungem la un consens, iar acesta nu a mai luat in calcul faptul ca eu nu am avut resurse si posibilitatea de a comunica cu ei o buna bucata de timp?
3). In cazul in care ma va actiona in instanta, este posibil sa fiu obligat si la plata avocatului acestuia, este acest lucru inclus in cheltuielile de judecata?

Eu am bunavointa sa ii dau banii inapoi, atat timp cat munca mea nu este aruncata la gunoi si este remunerata corespunzator, dar doresc sa stiu daca si ce fel de protectie am in fata unui astfel de comportament.

Va multumesc si o zi cat mai placuta!
Ultima modificare: Joi, 18 Septembrie 2014
alexdnc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Legal to Business , Consilier juridic 12:20, 18 Septembrie 2014
Buna ziua,

Va rog sa imi trimiteti pe mail contractul semnat si factura pe care ati emis-o pentru sumele incasate, pentru a va putea oferi un raspuns adaptat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma webdesign neplatitoare tva, design achizitionat ndrcons ndrcons Buna seara! Am nevoie de ajutorul dvs. intr-o situatie pe care nu o pot deslusi momentan. Mi-am propus sa deschid o firma, srl, neplatitoare de TVA ... (vezi toată discuția)
Client nemultumit all3ss1o all3ss1o Buna ziua in urma cu o luna am preluat un client la care trebuia sa realizez un scipt pentru internet cu anumite specificatii date . Am incheiat si o ... (vezi toată discuția)
Inselaciune anadeleanu anadeleanu Am contactat o societate pt realizarea unui gard din fier forjat. Mi s-a trimis pe mail un deviz, am stabilit cu reprezentantul societatii sa vina la fata ... (vezi toată discuția)