avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calitatea de faptuitor - explicatie termen
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calitatea de faptuitor - explicatie termen

am fost citat ca inculpat de catre politie,am fost am dat declaratii si la un interval de doua luni,am primit o citatie in calitatea de faptuitor?ce inseamna asta?ca am fost gasit vinovat?
Cel mai recent răspuns: camy20 , utilizator 14:28, 19 Septembrie 2014
Ca inculpat inseamna ca s-a pus in miscarea actiunea penala impotriva dvs, daca va citat in calitate de faptuitor, este vorba cu siguranta de alt dosar, desi dupa N.C.P.P. nu se mai audiaza persoane in aceasta calitate, nu mai exista etapa actelor premergatoare, urmarirea penala incepe in rem si va poate audia in calitate de martor sau de suspect, cand urmarirea penala se continua si impotriva dvs.
este la aceiasi sectie de politie la care am fost si acum doua luni,desi adresa mea de domiciliu este in alt oras.....pe citatie scrie ,,in calitatea de faptuitor"
Nu s-au corelat cu noile prevederi ale c.p.p., mergeti oricum sa vedeti despre ce este vorba.
ce inseamna faptuitor? pe citatie scrie ,,in calitate de faptuitor,in cauza privin art 244,alin 1 din codul penal"....din ceea ce am citit inseamna insalaciune acest art.....iar despre asta era vorba si acum doua luni de zile cand am fost citat in calitate de inculpat
Poate fi vorba de alt dosar sau au gresit cand au scris calitatea, mergeti acolo si va lamuriti.

Alte discuții în legătură

Audiere inainte de inceperea up in rem viorelv viorelv Va rog sa-mi răspundeți ce se întâmplă dacă polițistul ma audiaza ca suspect sau ca martor pe tipizat cu privire la comiterea unei fapte prevazute de ... (vezi toată discuția)
Citatie ContSters193628 ContSters193628 buna ziua am primit astazi o citatie in calitate de martor legat de disparitia unei persoane. tin sa precizez ca persoana disparuta a fost gasita inecata. ... (vezi toată discuția)
Daca am fost citat in calitate de faptuitor, a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva mea? eusaisapte eusaisapte Am fost citat in calitate de faptuitor intr-un dosar, fara a se preciza toate cele prevazute de art. 285 b)e)f)g) (2) din CPP, motiv pentru care nu stiu ce ... (vezi toată discuția)