avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este furt ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este furt ?

Bună ziua!
În data de 15.08.2014 am achiziționat de la mama printr-un contract de v-c un autoturism. Mi-am îndeplinit toate obligațile am mers șa serviciul de taxe și impozite am trecut-o pe numele meu acolo, am primit ștampila organului pe fișa de înmatriculare ș.a.m.d
În seara zilei de 25.08.2014, eu venind în vizită la mama mea și rămânând și peste noapte, mi-a luat cheile autovehicului și dus a fost.
Acesta refuză să îmi înapoieze mașina, supunând că are drept asupra ei, că este bun dobândit în căsătoriei.
Am mers la circa de poliție, am introdus o plângere, s-a făcut liniște timp de 10 zile.
Ieri identific mașina în trafic, apelez 112, și este oprit , ne aflam în altă localitate, dânși mi-au spus să mergem la secție să verifice informațile, stupoareX-(, mașina nu era dată ca fiind furată. I-au aplicat o sancțiune contravențională pt lipsă documente ( cartea, talonul fiind la mine ) și a plecat.
Ajung la circa de poliție unde am introdus plângerea, polițistul îmi zice că el nu a făcut verificări pt furt #-o că eu nu am scris furt în plângere, am scris doar că mi-a luat cheile.
Iau o coală scriu o declarație în al cărei final scrie mare FURT!
Din pct de vedere legal, este sau nu furt? Am lecturat art. 228 (2) cod penal care pare să îmi dea dreptate.
Este furt.
TheThunder49 a scris:

... am achiziționat de la mama ...
... eu venind în vizită la mama mea și rămânând și peste noapte, mi-a luat cheile autovehicului și dus a fost.
Acesta refuză să îmi înapoieze mașina, supunând că are drept asupra ei, că este bun dobândit în căsătoriei.


Daca mama a luat masina, este furt. Din mesaj insa nu sunt sigur ca nu ati vrut sa spuneti ca sotul mamei dvs / tatal dvs. este cel care a luat masina.
Mașina a fost cumpătată de mama în timpul căsătoriei. A fost înmatriculată pe numele ei, șoțul ei neavând nici un fel de contribuție.
Cel care m-a deposedat de mașină este soțul ei ( tatăl meu vitreg ).
Daca sunteti proprietar nimeni nu are dreptulnde a va deposeda.
O puteti insa rezolva amiabil.
Politia de aceea nu prea are chef...
Fiind bun dobandit in timpul casatoriei, este considerar bun comun, astfel, era necesar si acordul sotului in momentul vanzarii.

Alte discuții în legătură

Bunurile dupa căsătorie Onyk Onyk Buna ziua, Ne am hotarat sa ramanem căsătoriti, dar sa impartim bunurile pe numele fiecaruia. De exemplu, toate bunurile materiale sunt pe numele sotului ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri Nicolasbyn Nicolasbyn Înainte de căsătoriei soția deținea o garsoniera, după căsătorie am vândut-o și am cumpărat un apartament pe numele ei cu precizarea că este ... (vezi toată discuția)
Iesire din coproprietate cu sotia woe woe Buna ziua, am achizitionat numerar un imobil in urma cu un an, fiind casatorit (si copil). Contributia efectiva a sotiei la suma totala a fost de o ... (vezi toată discuția)