avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata utilitatilor - contract inchiriere de la ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata utilitatilor - contract inchiriere de la persoana fizica

Buna ziua
am intalnit urmatoarea situatie, un SRL a inchiriat de la o persoana fizica spatiu pentru punctul de lucru. In contract nu s-a specificat ca plata utilitatilor (curent, apa, gaz) trebuie efectuata de respectivul SRL iar patronul plateste din propriul buzunar neputand sa isi deduca aceste cheltuieli, inclusiv contractul de inchiriere pe care contabila spune ca nu il poate inregistra contabil deoarece este facut de firma cu o persoana fizica. E vorba de o suma destul de mare, numai 500 de eur chiria+utilitati lunar.
Intrebarile sunt:
1. contabila procedeaza corect neintroducand la deductibile contractul de inchiriere?
2. Chiria este pentru tot spatiul punctului de lucru, desi facturile sunt pe persoana fizica la acea locatie, este normal ca sa afirme ca nu le poate inregistra ca si cheltuieli deductibile? (de fapt spune ca nu poate deloc asa cum a facut si cu c. de inchiriere)
3. in cazul unui aditional la contractul de chirie prin care sa se precizeze ca firma se obliga sa plateasca utilitatile atunci aceste facturi/chitante se pot inregistra ca deductibile?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Alexandru Arsu , Contabil 20:03, 19 Septembrie 2014
Buna seara,
Daca acel contract este inregistrat la ANAF si aveti punctul de lucru declarat la Registrul Comertului si ANAF, cheltuiala este deductibila. Vedeti ca trebuie sa va cumparati registru unic de control.
In cazul facturilor de utilitati, TVA este nedeductibil.

La punctul 3 nu va pot da un raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere de spatiu intre firma si pers fizica adina m adina m Societatea mea a inchiriat un spatiu comercial de la o persoana fizica. Cum imi inregistrez in contabilitate cheltuielile cu energia electrica avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli de intretinere pentru spatiu inchiriat alina240 alina240 Buna ziua Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de PJ am inchiriat o cladire de la o persoana fizica, pe baza de contract de inchiriere ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuieli salariati-acte flexweb flexweb Buna ziua, As dori sa ma ajutati. Sunt angajata la o firma cu 4 ore/.zi. Firma este dispusa sa imi plateasca contractul de chirie casa , abonamentele telefon ... (vezi toată discuția)