avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... obtinerea unei procuri pentru dezbaterea unei mosteniri
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

obtinerea unei procuri pentru dezbaterea unei mosteniri

Buna seara,
Am nevoie sa obtin o procura pentru mama pentru ca ea sa dezbata mostenirea tatalui meu(decedat) si in numele meu .Am dubla cetatenie romana si australiana. Problema este ca actele de identitate romanesti sunt expirate iar in tara am venit cu pasaport australian valabil. Puteti sa-mi spuneti de ce acte am nevoie pentru a obtine acea procura. Mentionez ca am fost la un notar care m-a sfatuit sa obtin documente romanesti valabile pentru ca procedura este mai simpla.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 13:47, 22 Septembrie 2014
Orice procura se face doar la notariat. Nu stiu in ce sens este mai simpla procedura, dar încercați sa mergeți si la alt Birou notarial, sau poate chiar la cel care veți dezbate succesiunea.
Din moment ce detineti un act de identitate valabil, notarul trebuia sau putea sa va faca acea procura pe baza pasaportului dvs. si a cartii de identitate a mamei dvs. Practic pentru a deschide succesiunea mama dvs. nu are nevoie de procura dvs. dansa poate deschide succesiunea in calitate de sotie, in schimb dvs. trebuie sa va dati acordul de acceptare sau renuntare la succesiune. Mergeti la primaria de la ultimul loc de domiciliu a tatalui dvs. unde solicitati anexa 24, apoi mergeti la un notar deschideti succesiunea si dati declaratia de renuntare sau acceptare a mostenirii, dupa care puteti pleca, restul actelor le poate finaliza mama fara a mai fii necesara prezenta dvs. De asemenea puteti solicita de la evidenta persoanelor de la ultimul dvs. domiciliu avut in tara eliberarea unei carti de identitate privizorii, dar nu vad de ce ar fi necesara din moment ce dvs. aveti dubla cetatenie si va legitimati cu pasaportul strain.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea tatalui meu marilena76 marilena76 Tatal meu a decedat acum o sapatamana.Cu o zi inainte de decesul lui a decedat mama lui (tatal lui era decedat de mult timp). Eu sunt unicul mostenitor al sau ... (vezi toată discuția)
Obtinerea unei procuri in cazul in care documentele de id. sunt expirate anubis1964 anubis1964 Buna ziua, as dori sa aflu cum as putea obtine o procura care sa permita persoanei imputernicite sa ridice niste acte oficiale in locul meu. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Succesiuni clausofe clausofe Buna ziua. Fiti va rog amabili si explicati-mi si mie cum pot sa deschid succesiune daca nu detin nici un act al casei si nici certifecatul de deces al ... (vezi toată discuția)