avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Prima de instalare a cadrelor didactice
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Prima de instalare a cadrelor didactice

Buna ziua!
De ceva vreme caut pe internet pentru ca nimeni nu stie si pe nimeni nu intereseaza dreptul nostru. Sunt invatatoare cu vechime de un an, al doilea fiind in curs si am inteles ca in primii 5 ani putem primi o prima. La scoala cand am intrebat mi-au zis sa caut legea si sa depun o cerere apoi sa astept...Am scris pe acest forum in speranta ca pot afla mai multe despre acest drept si in speranta ca voi gasi legea corecta.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mozena , utilizator 18:17, 22 Septembrie 2014
LEN sau alta lege a invatamantului nu prevede prima de instalare, aceasta este prevazuta de Codul muncii. Depuneti cererea.
De la data intrării în vigoare a Legii educației naționale nr. 1/2011 și în prezent, atât personalul didactic de predare, cât și personalul didactic auxiliar și cel nedidactic au dreptul la o indemnizație de instalare egală cu un salariu de bază al funcției îndeplinite dacă îndeplinesc condițiile prevăzute de art. 23, alin. (1) din HG nr. 281/1993, cu modificările și completările ulterioare, respectiv dacă se încadrează într-o unitate din altă localitate decât cea de domiciliu în primul an de activitate după absolvirea studiilor.
([ link extern ] /)
Mi s-a spus sa scriu in cerere si legea...iar eu nu stiu exact care este.
Multumesc pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea primei de instalare a cadrelor didactice mozena mozena Buna ziua! Sunt invatatoare cu vechimea de 1 an,al doilea fiind in curs. Am auzit despre prima de instalare,dar nu cunosc prea multe informatii pentru ca se ... (vezi toată discuția)
Prima de instalare lalex lalex Buna ziua! Se poate beneficia de prima de instalare daca am absolvit in anul 2016 si m-am angajat in invatamant,postul fiind la 48 de km de localitatea de ... (vezi toată discuția)
Prima de instalare dianna20013 dianna20013 Buna ziua, lucrez in invatamant de 2 ani si inca nu am primit prima de instalare care se presupune ca trebuie primita in primul an de invatamant. Ce ar ... (vezi toată discuția)