avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Prima de instalare
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Prima de instalare

Buna ziua!
Se poate beneficia de prima de instalare daca am absolvit in anul 2016 si m-am angajat in invatamant,postul fiind la 48 de km de localitatea de domiciliu?
Scoala refuza acordarea primei deoarece spun ca nu cunosc legea.Acesta este raspunsul si in scris al institutiei.
va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 8 Aprilie 2017
CLAR DA! Va pot trimite Monitorul Oficial la o adresa de email pe care mi-o furnizati.
Exista inca prevederea legala. art. 23 alin. (1) din HG nr. 281/1993 nu este abrogat.

"Personalul didactic de predare, cât și personalul didactic auxiliar și cel nedidactic au dreptul la o indemnizație de instalare egală cu un salariu de bază al funcției îndeplinite dacă îndeplinesc condițiile prevăzute de art. 23, alin. (1) din HG nr. 281/1993, cu modificările și completările ulterioare, respectiv dacă se încadrează într-o unitate din altă localitate decât cea de domiciliu în primul an de activitate după absolvirea studiilor".
Detalii : [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de instalare dianna20013 dianna20013 Buna ziua, lucrez in invatamant de 2 ani si inca nu am primit prima de instalare care se presupune ca trebuie primita in primul an de invatamant. Ce ar ... (vezi toată discuția)
Legea primei de instalare a cadrelor didactice mozena mozena Buna ziua! Sunt invatatoare cu vechimea de 1 an,al doilea fiind in curs. Am auzit despre prima de instalare,dar nu cunosc prea multe informatii pentru ca se ... (vezi toată discuția)
Prima de instalare a cadrelor didactice mozena mozena Buna ziua! De ceva vreme caut pe internet pentru ca nimeni nu stie si pe nimeni nu intereseaza dreptul nostru. Sunt invatatoare cu vechime de un an, al ... (vezi toată discuția)