avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Prevederile legii privind recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Prevederile legii privind recalculare pensie


Bună ziua, sunt un absolvent de facultate, cursuri de zi, pensionară deja la limită de vârstă. Aș dori să aflu dacă am dreptul să se adauge la pensia actuală și această perioadă. Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:00, 21 Septembrie 2014
Da.
Legea 263/2010

ART. 49
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:

b) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu diploma;

Trebuia sa intre in calcul pensiei de limita de varsta daca ati fi avut la dosar:

Diploma de absolvire a invatamantului universitar (original si copie) si adeverinta din care sa rezulte durata normala, perioada studiilor si faptul ca acestea au fost urmate la zi;

Daca nu a fost la dosar o puteti depune acum pentru a fi luata in calcul.
Majorarea se va acorda incepand cu luna viitoare a depunerii.
1. - Daca sunteti pensionara pentru limita de varsta banuiesc ca a fost luata in calculul stagiului de cotizare si perioada in care ati fost studenta la zi.
- Daca nu a fost luata in calcul atunci solicitati acum acest lucru la Casa de Pensii.

2. Dar sa stiti ca aceasta perioada nu este luata in calcul daca in timp ce frecventati cursurile de zi ale facultatii ati avut si venituri din salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcularea pensiei chivuana chivuana In cazul in care detin o diploma de licenta, influenteaza calculul pensiei la limita de varsta?Mentionez ca nu am lucrat in domeniul corespunzator diplomei de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. referitor la una din condițiile de calcul a pensiei ... AndreeaFatol AndreeaFatol Buna ziua. Referitor la una din condițiile de calcul a pensiei este daca ai studii universitare sa fi fost facute la zi. Aici este si intrebarea mea: eu am ... (vezi toată discuția)
Decizie pensionare iolanda31august iolanda31august am iest la pensie in 2010 nov. pe decizia primita sunt trecuti anii de activitate stagiu complet. intrebarea mea este urmatoarea in timpul serviciului , dupa ... (vezi toată discuția)