avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce se intampla cu datoria la banca daca datornicul ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce se intampla cu datoria la banca daca datornicul moare?

X are un imprumut de 25000 de euro la o banca, nu a returnat nici o rata bancii respective deoarece s-a imbolnavit iar dupa 3 luni de zile a murit, dealtfel X nu are nici un varf de ac trecut pe numele sau, cum recupereaza banca respectiva banii?
Cel mai recent răspuns: Gasile , utilizator 12:44, 22 Septembrie 2014
Nu are un varf de ac.. dar totusi cu banii ce a facut ?
Banca nu isi va recupera banii daca era un credit neasigurat.
~ Conținut șters la cerere ~
Nu se mai accepta mostenirea sub beneficiu de inventar din 2011 de la intrarea in vigoare a noului cod civil, mostenitorii raspund pt pasivul mostenirii numai in limita activelor mostenite
art 1114 NCC
(2) Moştenitorii legali şi legatarii universali sau cu titlu universal răspund pentru datoriile şi sarcinile moştenirii numai cu bunurile din patrimoniul succesoral, proporţional cu cota fiecăruia.
Intr-o saptamana i-a cheltuit pe toti, cu femei si jocuri de noroc, luase banii sa-si faca o casa dar cand a auzit ca mai are putin de trait....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar cu deces ionutglogojan ionutglogojan Buna ziua, am o cunostinta de familie care in 2008 a facut un credit de 25000Ron pentru nevoi personale. Omul avea 62 de ani si creditul a se pare ca are si o ... (vezi toată discuția)
Mostenire, cota parte, praxis, terenuri, imobil, bani la banca alexandrurobert alexandrurobert Buna ziua, tatal meu a decedat in data de 7 martie. Suntem 3 frati si sotia si mama noastra. Cum se imparte averea? Cum pot afla cati bani avea la ... (vezi toată discuția)