avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Aviz medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Aviz medical

Va rog sa-mi spuneti unde este publicata lista oficiala a medicilor (cabinetelor)care
elibereaza avize medicale sau psihologice.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:16, 22 Septembrie 2014
Lista cu unităţile specializate medicale şi/sau psihologice agreate va fi publicată pe site
-ul Ministerului Transporturilor şi va fi actualizată periodic.(art.11 din Ordinul nr. 1.262 din 10 octombrie 2013 pentru aprobarea Normelor privind procedura de agreare a unitatilor medicale si/sau psihologice in vederea examinarii personalului din transporturi cu atributii in siguranta transporturilor, precum si pentru aprobarea Normelor privind procedura de control la unitatile medicale si/sau psihologice agreate sa efectueze examinarea personalului cu atributii in siguranta transporturilor, precum si persoanele desemnate sa efectueze controlul)
Pe site-ul Ministerului Transporturilor nu gasesc Lista cu unităţile specializate medicale şi/sau psihologice agreate
Probabil ca nu o au actualizata .

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.8/2013 prevede că, examinarea medicală şi psihologică a personalului cu atribuţii în siguranţa transporturilor se asigură de unităţile din reţeaua sanitară proprie a Ministerului Transporturilor, a Ministerului Sănătăţii, precum şi de unităţile agreate de Ministerul Transporturilor. Se menţin în mod obligatoriu actualele Comisii medicale şi psihologice de siguranţa circulaţiei şi navigaţiei din cadrul unităţilor sanitare din fosta reţea a transporturilor.
Începând cu 1 ianuarie 2014, unităţile specializate, inclusiv cele din subordinea MS şi MT, vor desfăşura activitatea de examinare medicală şi psihologică pentru personalul cu atribuţii în siguranţa transporturilor numai în urma obţinerii certificatului de agreare emis de MT.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate aviz psihologic unitate neagreata danionofrei danionofrei Buna ziua, In data de 17.12.2013 am fost testat si declarat APT din punct de vedere psihologic in vederea obtinerii atestatului de instructor auto. M-am ... (vezi toată discuția)
Testare psihologica - angajati care conduc masina unitatii. violetasaramet violetasaramet La ce perioada se testeaza psihologic angajatii care conduc masina unitatii? (vezi toată discuția)
Buna ziua - conditii angajare manager transport Fabiana Elena Fabiana Elena Pt angajare pe post de manager transport este necesară si testarea psihologică sau doar analizele ? Mulțumesc frumos (vezi toată discuția)