avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Valabilitate aviz psihologic unitate neagreata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Valabilitate aviz psihologic unitate neagreata

Buna ziua,
In data de 17.12.2013 am fost testat si declarat APT din punct de vedere psihologic in vederea obtinerii atestatului de instructor auto.
M-am inscris si am urmat cursurile scolii de soferi pentru instructor auto, am trecut testul scris in cadrul scolii in aprilie 2014. In mai 2014, prezentandu-ma la ARR Iasi in vederea examenului de instructor auto, mi s-a zis ca acel aviz psihologic emis de cabinetul "YYY" nu mai este valabil intrucat prin ordinul Ministerului Transporturilor din ianuarie 2014, acea unitate nu mai este agreeata si iplicit documentul si-a pierdut valabilitatea.
Va rog sa ma informati cu privire la acest aspect al pierderii valabilitatii unui document emis la o data la care unitatea emitenta avea autorizare, sa zicem asa, sa emita acel document iar apoi si-a pierdut-o, inainte ca valabilitatea documentului, de un an, sa se stinga.
Mi-a fost imposibil sa gasesc lista cabinietelor medicale agreeate de MT, din orasul Iasi, altele decat policlinica CFR Iasi unde se asteapta si 1 luna pentru examinarea propriu-zisa.
Este important ajutorul si am incredere ca imi veti fi alaturi ca si pana acum.
Va multumesc.
Un document emis de catre un cabinet autorizat este valabil atata timp cat este prevazuta valabilitatea documentului.
Nu are nicio legatura expirarea autorizatiei emitentului sau scoaterea cabinetului dintr-o lista de cabinete autorizate cu valabilitatea documentului emis in perioada cand cabinetul era autorizat.
Solicitati ARR un raspuns scris cu privire la temeiul legal al respingerii acceptarii pentru sustinerea examenului.
Lista cabinetelor agreate ati putea sa o solicitati la ARR sau la o scoala de soferi din Iasi.

Sesizati MT cu privire la abuzul ARR Iasi si solicitati un raspuns oficial cu privire la problema dvs.
Imi puteti da, va rog, un text de lege sau legea care prevede aceasta valabilitte a unui document legal emis?
Va multumesc foarte mult.

Oricum, problema a fost generata chiar de Ministerul Transporturilor prin anuntul publicat pe site-ul www.mt.ro privind valabilitatea documentelor necesare obtinerii acestui atestat:
"ANUNŢ PRIVIND PRELUNGIREA VALABILITÃŢII AVIZELOR MEDICALE ªI PSIHOLOGICE PE SIGURANŢA TRANSPORTURILOR

Avizele medicale şi psihologice emise conform periodicităţii din OMLPTL
nr. 447/2003 pentru controlul periodic al personalului cu atribuţii în
siguranţa transporturilor (feroviar, rutier, naval şi aerian) îşi menţin
valabilitatea până la data de 01.05.2014. "

Deci.... traim in Romania.

Ultima modificare: Luni, 19 Mai 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Ce mai este interesant: in Iasi, comisia de la MT a fost saptamana trecuta. A aprobat agreearea pentru inca patru laboratoare psihologice in afara de Policlinica CFR Iasi. Unul dintre ele este chiar cabineul la care am obtinut avizul in decembrie 2013.
Deci, conform ARR-ului si MT-ului si statului..... avizul psihologic emis legal in decembrie 2013, isi pierde valabilitatea in mai 2014 si apoi este din nou valabil odata cu agreerea emitentului...
Si mi se opreste din salariu 350 ron impozit pe venit, 320 taxe CAS iar din orice cumpar, platesc 24% TVA pentru stat....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz medical daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti unde este publicata lista oficiala a medicilor (cabinetelor)care elibereaza avize medicale sau psihologice. (vezi toată discuția)
Instructor auto b dj_csm1990 dj_csm1990 Buna ziua eu am facut scoala profesionala 3ani plus 2 ani liceu profilul MECANIC AUTO DE INTRETINERE A MOTORULUI. Am dat examenul de bac dar nu lam luat ... (vezi toată discuția)
Buna seara! pot deveni instructor auto categoria b daca nu am ... AdinaDobre7299 AdinaDobre7299 Buna seara! Pot deveni instructor auto categoria B daca nu am diploma de bacalaureat? Mentionez ca am absolvit liceul, avand profil Mecatronica. Multumesc ... (vezi toată discuția)