avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Detinatorul legal al arhivei nu vrea sa elibereze ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Detinatorul legal al arhivei nu vrea sa elibereze adeverinta pentru pensie

Buna ziua,
Dosarul pt.pensionare a fost respins de casa de pensii pe motiv ca adeverinta pt.grupa I de munca eliberata de angajator in 2003 trebuie inlocuita cu cea tip din 2011.Acest lucru nu se poate face pentru ca angajatorul a fost lichidat,iar detinatorul legal de arhiva spune ca nu intra in competenta sa eliberarea unei astfel de adeverinta.
Ce se poate face?
Multumesc pt.raspuns
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:48, 22 Septembrie 2014
1. Intra in competenta detinatorului de arhiva sa elibereze adeverinta respectiva.

2. Atunci ce rost ar mai avea sa detina arhva?

3. Faceti o sesizare la Directia Judeteana a Arhivelor Nationale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma in faliment Anderei G Anderei G Firma la care am lucrat avea sediul in alt oras cu punct de lucru in iasi. Eu mi-am dat demisia cu 2 ani inainte de a intra firma in faliment. La acel moment ... (vezi toată discuția)
Adeverinta loc de munca lilu2014 lilu2014 Pt dosarul de indemnizatie, inafara de angajator, se mai poate lua adeverinta si din alta parte? In cazul in care firma nu mai exista, angajatorul a plecat din ... (vezi toată discuția)
Arhivele de personal s.c. fortus s.a. iași constantindima constantindima Unde se regăsesc arhivele de personal ale S.C. FORTUS S.A. Iași, pentru a solicita o adeverință referitoare la sporurile salariale? Mulțumesc! (vezi toată discuția)