avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Somatie de plata pentru penalitati de intarziere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Somatie de plata pentru penalitati de intarziere

Buna ziua, doresc sa depun o cerere de judecata penru plata penalitatilor de intarziere mentionate pe factura fiscala. Va rog sa imi spuneti daca se admite o astfel de actiune? pentru plata facurilor fiscale emise este deschisa procedura de executare siliti intrucat au fost emise BO care au fost refuzate de banca. De acestea de ocupa executorul judecatoresc, insa pentru plata penalitatilor cum sa procedez? somatie de plata? imi spuneti va rog care este valoarea taxei de timbru? multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: laura_25 , utilizator 11:07, 23 Septembrie 2014
Exista un contract ? Facturile cuprinzand penalitatile au fost semnate de primire ?
Pentru recuperarea penalitatilor de intarziere puteti formula cerere pt emiterea unei ordonante de plata (dispozitiile codului de procedura civila art 1013). Taxa de timbru este in cuantum de 200 lei. Se urmeaza o procedura speciala.
Buna ziua, da facturile sunt semnate de primire.
Facturile de marfa au fost semnate de primire. Factura de penalitati nu am emis-o, se va emite dupa ce debitorul efectueaza plata acestora, corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent ce fac??? OANA GORAN OANA GORAN am uramtorul caz, sc se inchide, ramane cu datorii de xxxmiliarde. fata de mine- creditor datoreaza y miliarde, o mare parte din suma a acoperit-o prin ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata Silviuvox Silviuvox Buna ziua , am depus la judecatorie , o somatie de plata pentru o factura neachitata a unui creditor. Am anexat in dublu exemplar , cererea , contractul de ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata - factura semnata si stampilata, fara contract nyusziful nyusziful Buna seara, avand in vedere prevederile Codului de procedura civila, referitoare la ordonanta de plata, este posibila inaintarea acestei proceduri, atunci cand ... (vezi toată discuția)