avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executorul tergiverseaza procedura de executare
Discuție deschisă în Executare silită

Executorul tergiverseaza procedura de executare

buna ziua.
va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.
sunt in urmatoarea situatie:
ma aflu , in calitate de creditor, intr-o procedura de executare silita.
am obtinut incuviintarea judecatoreasca (nu stiu daca e corect termenul, e vorba de documentul prin care instanta a incuviintat executarea).
dupa achitarea tuturor taxelor cerute de executor, am constatat ca acesta, din neglijenta sau din rea vointa, tergiverseaza executarea.
1. a ascuns primirea raspunsului de la administratia financiara prin care era instiintat despre bunurile pe care le are debitorul.
desi primise documentul pe data de 8 iulie, pe 15 iulie inca nu recunostea primirea acestui document.
2. din data respectiva si pana in data de vineri 19 septembrie nu a mai initiat nici un demers; in urma insistentelor mele repetate a intocmit o adresa catre ocpi prin care a cerut informatii despre bunurile imobile aflate pe rolul debitorului. DECI APROX. 2 LUNI NU A INITIAT NICI UN DEMERS ( debitorul nu are conturi sau alte bunuri sau venituri in romania iar veniturile sale dintr-o tara din europa -unde traieste in prezent- sunt "la negru")
3. la insistentele mele permanente ma ameninta ca "imi pune dosarul in brate" si ca nu mai face nimic si ca pierd si taxele achitate pana acum.
===============
as vrea sa ma lamuriti daca institutia executorului judecatoresc este total independenta si nu exista nici un for superior care sa le controleze (ne)munca,
cu alte cuvintem in aceasta tara executorii sunt chiar tepari la drumul mare, care iti iau banii apoi te dau pe usa afara fara sa faca ceea ce DOAR EI SUNT INDRITUITI sa faca ?
nu raspund nici in fata opc si a nimanui?
va multumesc anticipat pentru raspuns


Cel mai recent răspuns: anji , utilizator 12:41, 23 Septembrie 2014
Dispoziţii generale privind Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti

Art. 1. - Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti este o organizaţie profesională cu personalitate juridică, formată din toţi executorii judecătoreşti din România numiţi de ministrul justiţiei în condiţiile legii, cu organizare, funcţionare şi conducere autonome.

Art. 2. - Sunt membri ai Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti toţi executorii judecătoreşti care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României. SECŢIUNEA a 3-a
Răspunderea executorilor judecătoreşti

Art. 55. - (1) Executorul judecătoresc răspunde pentru modul în care îşi îndeplineşte atribuţiile, disciplinar sau civil, în condiţiile legii, regulamentului şi ale prezentului statut.
(2) Acţiunea disciplinară se judecă de Consiliul de disciplină al Camerei.
(3) împotriva hotărârii Consiliului de disciplină al Camerei părţile pot face contestaţie, în termen de 15 zile de la comunicare, la Comisia superioară de disciplină a Uniunii, care judecă în complet de 5 membri.
(4) Hotărârea Comisiei superioare de disciplină este definitivă şi poate fi atacată cu contestaţie la curtea de apel în a cărei rază teritorială se află sediul biroului executorului judecătoresc în cauză.
___________
Alineatul (4) a fost modificat prin punctul 2. din Hotărâre nr. 1/2014 începând cu 13.06.2014.

(5) Răspunderea civilă a executorului judecătoresc poate fi angajată, în condiţiile legii civile, pentru cauzarea de prejudicii prin încălcarea obligaţiilor sale profesionale.
(6) Asigurarea de răspundere profesională a executorului judecătoresc se realizează prin Casa de Asigurări a Executorilor Judecătoreşti, constituită în acest scop, potrivit legii.

Art. 56. - Nerespectarea prevederilor prezentului statut constituie abatere disciplinară.
multumesc pentru sfat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie impotriva executorului judecatoresc kittysor kittysor In anul 2013 un urma nerespectarii conditiilor din contractul de credit cu o banca, creditul a devenit scadent si suma a fost inaintata catre un executor ... (vezi toată discuția)
poate constitui fapta penala de "inselaciune"?? Manole Dumitru Manole Dumitru Daca un creditor depune Titlul Executoriu la un BEJ, si incheie Contract cu abligatii bilaterale unde creditorul achita \"onorariul si cheltuielile de ... (vezi toată discuția)