avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Decizia ICCJ mai poate fi atacata?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Decizia ICCJ mai poate fi atacata?

buna dimineata,la sentinta dat de iccj se mai poate atca sentinta?Multumesc.
Buna ziua!

Depinde in ce faza procesuala s-a dat hotararea.

Cu stima.
Hotărârea prin care cauza este soluţionată de prima instanţă de judecată sau prin care aceasta se dezînvesteşte fără a soluţiona cauza se numeşte sentinţă.
Daca este sentinta, se poate ataca cu apel.
De regula nu se poate ataca.
Precizati despre fe e vorba.
o sentinta definitiva,dar care s-a judecat dupa vechiul cod nu dupa noul cod data acum cateva zile
doru112233 a scris:

o sentinta definitiva,dar care s-a judecat dupa vechiul cod nu dupa noul cod data acum cateva zile


Daca nu oferiti informatii corecte nu o sa primiti nici raspuns, sentinta v-am aratat ce inseamna mai sus, daca s-a judecat apelul sau recursul s-a terminat.

ART. 12 LPACPP
(1) Recursurile în curs de judecată la data intrării în vigoare a legii noi, declarate împotriva hotărârilor care au fost supuse apelului potrivit legii vechi, rămân în competenţa aceleiaşi instanţe şi se judecă potrivit dispoziţiilor legii vechi privitoare la recurs.
(2) În cazul prevăzut la alin. (1), prin derogare de la dispoziţiile art. 552 alin. (1) din Codul de procedură penală, hotărârea instanţei de apel rămâne definitivă la data soluţionării recursului, dacă acesta a fost respins ori dacă a fost admis şi procesul a luat sfârşit în faţa instanţei de recurs.
(3) Hotărârile pronunţate în recursul soluţionat potrivit alin. (1) nu pot fi atacate cu recurs în casaţie.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ultima cale de atac ContSters319662 ContSters319662 Dupa respingerea cererii de revocare a sentintei , nu cumva mai este o cale de atac ? (vezi toată discuția)
Noul cod penal Ersin Dervis Ersin Dervis Buna seara as dori sa intreb si eu daca de la 1 februarie intra in vigoare noul cod penal cu siguranta?de asemenea de asemenea as dori sa stiu ce se intampla ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna exact "hotararile pronuntate ... in cursul judecatii"? eusaisapte eusaisapte Cod de procedura penala Art. 370 - Felul hotararilor Toate celelalte hotarari pronuntate de instante in cursul judecatii se numesc incheieri Eu inteleg ... (vezi toată discuția)