avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire pe indemnizatie de handicap
Discuție deschisă în Executare silită

poprire pe indemnizatie de handicap

buna dimineata.

o indemnizatie de handicap (platita in baza legi 448/2006 privind protectia persoanelor cu handicap) poate fi supusa executari silite, poprire.

multumesc
Cel mai recent răspuns: danut_daniel , utilizator 16:55, 24 Octombrie 2014
Buna ziua,
Conform art.409 alin.(7) din Codul de Procedura Civila veniturile speciale nu pot fi urmarite pentru nici un fel de datorie.
multumesc
codul de procedura s-a schimbat de un an si jumatate, e vb de art 728 din noul cod de procedura.
(7) Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire, venituri exceptate coryred coryred Buna dimineata, in cazul unei executari silite poprirea se face pe salariu,dar si pe alocatia /pensia de intretinere a copilului? (vezi toată discuția)
Poprire ionescuandreea ionescuandreea Buna ziua sunt asistent personal cu carte de munca la primarie in baza certificatului de handicap grav cu insotitor al fetitei mele minore .A venit o poprire ... (vezi toată discuția)
Veniturile asupra carora nu se poate face poprire ukzspan ukzspan Va rog sa imi spuna cineva unde scrie care sunt veniturile pe care administratia financiara poate face poprire, din ce stiu eu sunt exceptate : alocatiile ... (vezi toată discuția)