Buna ziua. Am introdus cere de incuviinatre a executarii silite pt un chirias ce nu aplatit chiria si utilitatile -a apa, curent de 6 luni. Instanta ne-a incuviintat doar in privinta chiriei, nu si a utilitatilor. Este corect? Multumesc pt raspunsuri
Contractul de închiriere este titlu executoriu doar pentru plata chiriei.
Pentru restul cheltuielilor neachitate va trebui să-l chemați în judecată. Puteți încerca pe procedura cererii de valoare redusă deoarece este mai avantajos și sentința constituie titlu executoru.
Se poate intampla sa se considere ca nu respecta proprietarul contractul daca procedeaza in mod neavizat.
Pot fi destul de greu de deslusit anumite aspecte juridice mai ales ca avocatii nu se prea ocupa de astfel de contracte deoarece se considera ca nu are sens a se merge la ei pentru a se redacta acestea si se uzeaza de contracte aiurea si tipizate...
In varianta enuntata de mine , va trebuii ca acel chirias sa dea in judecata pe proprietar SI TOTUL DIN VINA LUI , nu sa puna proprietarul pe drumuri, lipsa folosintei propriului bun , lipsa "culegerii roadelor " de pe urma inchirierii si cate si mai cate !
Da de ce sa se plimbe proprietarul , lasa sa se plimbe chiriasul nevolnic ... eu asa zic
Vedeti dvs dle av , sunt mult prea multe lucruri care trebuies stipulate in contractele ( in toate contractele ) de inchiriere , IAR ARIA ESTE ASA DE MARE , incat chiria ar merge doar pe onorariile avocatilor , mediatorilor si consilierilor jud, executorilor ...
Ce ne am face daca 50 % din populatie s-ar comporta relativ corect ?!? ASA AR TREBUII SA FIE ? ...NUUU ?
Contract de inchiriere
moni22
Buna ziua, as dori sa stiu si eu ce acte ar trebui sa mai fac, in afara de contractul de inchiriere, pentru a fi protejata in cazul cand chiriasi nu platesc. ... (vezi toată discuția)