avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Montare camere video
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Montare camere video

Buna ziua,
Pot monta un sistem de supraveghere cu 3 camere video care sa supravegheze curte mea, daca nu sunt autorizat in acest domeniu???Risc o incalcare a vreunei legi?Imaginile stocate le pot folosii in cazul in care proprietatea mea este violata?
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2014
tullio, utilizator
Cel mai recent răspuns: vsu , utilizator 16:40, 23 Septembrie 2014
Atentie sporita cu instalarea de sistem de supraveghere,astfel incat sa nu fie "deranjati"veciniinDa,puteti utiliza datele stocate,in eveniment nefericit
Sunt intrunite conditiile legale de montare sistem de supraveghere in cazul respectarii prev L nr 333/2003.HG nr 10101/2004 privind normele metodologice de aplicare a L nr 333/2003 aviz ANSPDCP
Atentie asupra datelor stocate care se afla sub incidenta dispozitiilor dreptului la opozitie la prelucrarea imaginilor personale conform prev L nr 6777 din 2001 privind protectia datelor cu caracter personal
Multumesc mult pentru raspuns.Vecinii nu vor fi deranjati cu siguranta.
Deci sa inteleg ca pot monta eu sistemul fara a comite o infractiune?????
Sistemul de supraveghere se poate monta de persoane fizice/juridice autorizate. Deci, conform legii, nu aveti voie. Este, daca vreti, ca si cum v-ati monta singur contorul de energie electrica.
vsu a scris:

Sistemul de supraveghere se poate monta de persoane fizice/juridice autorizate. Deci, conform legii, nu aveti voie. Este, daca vreti, ca si cum v-ati monta singur contorul de energie electrica.


Cititi cu atentie : omul isi monteaza camerele in curtea proprie.
Nu va trebuie nicio autorizatie.Poate din partea nevestei. Dar aveti grija sa nu filmati si spatiul public sau curtea vreunui vecin pentru ca atunci veti avea probleme...
Camerele vor fi montate in asa fel incat filmarile sa nu depaseasca proprietatea mea pentru a nu avea nici o problema din acest punct de vedere.
Va multumesc tuturor si astept mai multe raspunsuri pentru a putea lua o decizie corecta.

Alte discuții în legătură

Autorizatie camere supraveghere apartament bloc Gigi-55 Gigi-55 Stau la bloc la parter, si vreau sa montez camere cu inregistrare, una la geamul din dormitor, si una la usa sa vad cine suna, sau cine forteaza in lipsa mea, ... (vezi toată discuția)
Camere supraveghere Costel Badea Costel Badea Bună ziua. De curând mi-am cumpărat o casă la curte. Am montat un sistem de supraveghere video a proprietății. Una din camere am montato pe colțul casei ... (vezi toată discuția)
Montare camere video pe bloc crisalexa crisalexa Asociatia de proprietari din blocul unde locuiesc se confrunta cu urmatoarea situatie: Urmare a discutiei purtate si a acordului obtinut in cadrul Adunarii ... (vezi toată discuția)