avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie camere supraveghere apartament bloc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie camere supraveghere apartament bloc

Stau la bloc la parter, si vreau sa montez camere cu inregistrare, una la geamul din dormitor, si una la usa sa vad cine suna, sau cine forteaza in lipsa mea, sau noaptea cand dorm.
Cea de la dormitor, are in spatele blocului, gradina din jurul blocului, si se vede si o parte din parcarea blocului.
Cea de la usa prinde usa liftului, si usa vecinului de vis-avis.
Cea de la usa va fi in dreptul vizorului. Am gasit vizor usa, cu inregistrare.
Pe mine ma intereseaza doar securitatea mea, daca se-ntampla ceva la geam sau la usa.
E de preferabil sa o pun afara deasupra usii, inainte sa poata intra in casa, doar sa inregistrez daca cineva forteaza usa. Si cu alarma.
Am nevoie de autorizatie, si pot folosi probele, pentru prinderea faptasului. ?
Cit costa o autorizatie, unde se elibereaza, si cat timp e valabila ?
Dar daca montez o camera doar in casa la intrare, daca intra cineva in casa sa fie filmat?
Poate fi folosita ca proba?
Mai am nevoie de autorizatie? Trebuie sa cer acordul administratiei, sau al vecinilor ?
Imi cer scuze daca n-am nimerit forumul corect.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gigi-55 , utilizator 17:48, 7 Octombrie 2014
Aveti nevoie de acordul vecinilor afectati ( cei care se scarpina in nas... etc.,, scuipa pe jos, duc gunoiul fara a fi ambalat in punga, isi aduc amantele sau amantii la domiciliu si ..........sau fac lucruri reprobabile si nu vor sa fie vazuti si de la admin.blocului. Apoi cu acestea mergeti la sectia de politie si "II INFORMATI DE INSTALAREA LOR ! " La fel am fost si eu, ca dumneavoastra. Eu sunt la faza sa le instalez doar ! SUCCES.
Am inteles.
Sa inteleg ca ati luat autorizatie? Cat va costat si cat timp e valabila. ?
Daca le montez in casa, inseamna ca n-am nevoie de autorizatie?
Si cum pot folosi probele, daca sunt filmate la mine in casa?
Instalarea de sistem de supraveghere pe spatiul public ,legal se poate realiza numai prin unitate acreditata
Dispozitiile in vigoare referitoare la ,montarea sistemelor de monitorizare video prevad conditii general valabile pe intreg teritoriul national,fara exceptii sau derogari in cazul asociatiilor de proprietari
Sunt intrunite conditiile legale de montare sistem de supraveghere in cazul respectarii prev L nr 333/2003.HG nr 10101/2004 privind normele metodologice de aplicare a L nr 333/2003 aviz ANSPDCP ,acordul individual pentru montare sistem monitorizare video si in special dovada individuala a proprietarilor pentru a-si exercita dreptul la opozitie la prelucrarea imaginilor personale conform prev L nr 6777 din 2001 privind protectia datelor cu caracter personal
Multumesc
Intentionez sa montez un videointerfon la usa.
Am inteles ca trebuie sa merg la politie, sa cer aprobare? In afara de administratie, si vecini?
Nu pun la vizor, ca sa nu fiu acuzat de spionaj. Vreau sa se vada camera, ca un fel de descurajare, pentru cei certati cu legea bunului simt.
Voi merge la politie sa cer lamuriri.
Inseamna ca toti cei care au montat videointerfoane, trebuie sa aibe acordul vecinilor, si al politiei. Dar cei care locuiesc la curte, nu au vecini de palier, au nevoie doar de acordul politiei, sau nu este nevoie?
Chiar daca instalarea sistemului se realizeaza la casa-nu imobil de locuit in comun-instalarea sistemului trebuie sa fie executata de persoana care detine acreditarile politiei+SRI
In cazul instalarii la curte,este necesar ca sistemul=camerele de inregistrat sa fie de asa natura instalate astfel incat sa vizualizeze strict proprietatea individuala=interiorul curtii,altfel este necesar si acordul vecinilor
Atentie sporita referitor la accesul si utilizarea datelor stocate de sistemul de supraveghere -date cu caracter special,aflate sub incidenta disp L nr L nr 677 din 2001 privind protectia datelor cu caracter personal

Alte discuții în legătură

Camera video Dinte Dinte Buna seara! Am voie sa imi montez o camera de supraveghere deasupra usii mele, usa apartamentului? (mentionez ca locuiesc la bloc). Camera sa fie pe casa ... (vezi toată discuția)
Intimitati - supraveghere video spatii comune Rasvanh Rasvanh 1. Locuiesc intr-un bloc cu 8 nivele, la parter avem o vecina care a montat, pe holul de acces chiar in fata liftului, o camera de suprveghere care, zice ... (vezi toată discuția)
Supraveghere video hol de bloc AdrianSB AdrianSB Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc de apartamente si de cate ori s-a discutat despre instalarea unui interfon nu s-a putut ajunge la un consens. Prin urmare ... (vezi toată discuția)