Buna seara ,
Am fost anuntat de catre mama mea ca : un" prieten de familie " care se tine de 3 -4 ani dupa ea , a fost la parchet si pe langa numele unor persoane care au fost mentionate in plangerea lui , a fost si numele meu trecut in lista cu mentiunea ca el mi-a cumparat o casa in valoare de 21 mii de euro . Doresc sa-l fac sa plateasca pentru minciunile in care am fost etichetat . Cum trebuie sa procedez?
Nu subzista infractiunea de inducere in eroare a organelor judiciare.
Dar în procese de natură Civilă, la ce articol de lege putem încadra art. 168 (Inducerea în eroare a Organelor Judiciare) ?
spun asta pentru că în Cererea de Chemare în Judecată împotriva familiei mele au fost strecurate minim două informaţii false pe care le pot dovedi că se puteau verifica uşor, inclusiv de către avocatul părţii adverse !
Cum să încadrez fapta, ce articol de lege e în dosarul Civil ?
Pot invoca articole din Codul Penal în procesul Civil ?
Dar în procese de natură Civilă, la ce articol de lege putem încadra art. 168 (Inducerea în eroare a Organelor Judiciare) ?
Nu exista asa ceva! Amestecati institutiile juridice si nu este bine. Nu aveti clar definit atributiile fiecareia.
zxc1 a scris:
spun asta pentru că în Cererea de Chemare în Judecată împotriva familiei mele au fost strecurate minim două informaţii false pe care le pot dovedi că se puteau verifica uşor, inclusiv de către avocatul părţii adverse !
Cum să încadrez fapta, ce articol de lege e în dosarul Civil ?
Pot invoca articole din Codul Penal în procesul Civil ?
Daca este un proces civil, atunci fata de sustinerile neadevarate ale reclamantului, paratul are posibilitatea sa produca probe in demontarea acestora, astfel incat, la final, instanta, dupa administrarea intregului probatoriu, sa fie edificata asupra actiunii respective cum ca este neadevarata si sa pronunte o hotarare de respingere a acesteia.
In procesul civil, trebuie sa cautati temeiuri juridice in legile civile,
Daca exista incadrari in articole aflate in Codul penal, formulati plangere penala daca este cazul sau sesizati organele judiciare competente (parchet, politie->serviciul cercetari penale).
În procesul Civil Judecătorul a făcut orice să-mi anuleze aproape orice, inclusiv Cererea Reconvențională, chiar şi Ajutorul Public Judiciar !
Dar, astfel, se încalcă Dreptul la apărare (dreptul constituțional de acces la justiție), făcând trimitere din această perspectivă și la jurisprudența C.E.D.O., care a statuat în sensul că limitarea dreptului de acces la un tribunal nu este compatibilă cu art. 6 alin. 1 din Convenție decât dacă prin aceasta se urmărește un scop legitim și dacă există un grad rezonabil de proporționalitate între mijloacele utilizate și scopul vizat.
Totodată, conform alin. (3) al art. 8 din O.U.G. nr. 51/2008, ajutorul public judiciar se poate acorda şi în alte situații, proporțional cu nevoile solicitantului, în cazul în care costurile certe sau estimate ale procesului sunt de natură să îi limiteze accesul efectiv la justiție
În procesul penal, cu toate că am probe noi extrem de clarificatoare în sensul acuzării de Abuz şi Neglijenţă în Serviciu, avocatul părţii adverse şi Procurorul (Parchetul a clasat, neîntemeiat, dosarul penal făcut de mine, cu probe zdrobitoare) au făcut orice să împiedice continuarea acestui dosar penal. Judecătoarea încă nu luase hotârârea, e în pronunţare.
Deja avocatul pârâtei şi Procurorul s-au făcut de râs în Instanţă, când au cerut Excepţia de neîndeplinire a termenului depunerii plângerii împotriva Ordonanţei Parchetului de clasare a dosarului Penal.
Cei doi, parcă la unison, au sărit să conteste depăşirea termenului de depunere a acelei Contestaţii, precum că a fost pe 4 August, dar, eu ştiind că am depus la termen, deja îmi luasem adio, când, judecătoarea a spus ... EROARE, n-aţi văzut, domnilor, că data poştei de pe plic e de 3 August, deci e în termen ?
HALAL AVOCAT, HALAL PROCUROR ... CHIAR N-AU AFLAT CĂ SE CONSIDERĂ DATA POŞTEI ACEL TERMEN DE DEPUNERE ?
S-au scuzat ulterior că n-au ştiut că e scrisă pe plic altă dată ... dar eşti vechi în domeniul juridic şi n-ai nicio scuză că n-ai ştiut ceva elementar ! Clar că judecătoarea le-a respins Excepţia ... dar vreau să arăt că un Magistrat şi un avocat se fac că aplică ceea ce au învăţat, numai să scape de un dosar.
Lăsaţi, oameni buni, dosarul penal, e pe riscul meu, mai ales că am şi mai multe probe noi, chiar o mărturie mincinoasă a doi martori, chiar vroiam o confruntare, dar nu mi s-a admis ... de ce oare, pentru că aveam şi probe audio care certificau Mărturia Mincinoasă, chiar un fel de calomnie infectă !
Sper ca Judecătoarea să nu claseze definitiv dosarul. Dacă, prin absurd, se va clasa, ce cale de atac mai am ? Pot face o contestaţie, un apel, ceva, undeva mai sus, la Parchetul General sau ÎCCJ, pentru că mi s-au încălcat enorm de multe drepturi, şi vreau să demonstrez abuzurile unor preşedinţi de Asociaţii, unul chiar cu un nou dosar făcut de Prim-Procurorul Parchetului din oraş (dar l-a clasat pe cel al preşedintei actuale, fără temei) ? Cel puţin, am obţinut ceva, nu plec cu "mâna goală". Apropo, cum fac să văd stadiul acelui dosar făcut din oficiu de Parchet, pentru că am mai multe probe de depus ? Merg la Poliţie, şi să contactez anchetatorul, sau la Parchet ? Vreau şi eu să ştiu efectiv stadiul anchetei, dacă e posibil, să îndrum eu ancheta în spiritul adevărului, cu probatoriu îndestulător, total împotriva pârâţilor !
Probele sunt baza unui proces, eu n-am nevoie de martori, abuzurile reclamate sunt evidente de la o poştă, şi zic că nu se poate la infinit să clasezi un dosar penal !
DACĂ E NEVOIE, POT FACE ALTĂ PLÂNGERE PENALĂ, SAU DACĂ S-AR CLASA UN DOSAR, NU MAI AI DREPTUL S-O FACI ÎMPOTRIVA ACELORAŞI PERSOANE ? DAR VOI FACE ALTE ACUZAŢII, CU PROBE NOI !