avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Restituire indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Restituire indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
In iulie am primit o decizie de la AJPIS, prin care mi se spune ca treb sa restitui indemnizatia crestere copil incasata, pentru ca am incasat venituri dintr-un contract de agent de asigurari. Mentionez ca am nascut in ian.2012.
Legea nr.126/23.09.2014 ma ajuta in acest sens sau trebuie sa asteptam normele de aplicare?
Am fost la AJPIS si mi-au spus de acolo ca eu nu ma incadrez in aceasta lege a aministierii si ca aceasta lege se aplica numai persoanelor care au incasat indemnizatia necuvenit din vina angajatilor AJPIS. Eu nu asa am inteles din Lege.
Va rog mult sa ma ajutati.
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2014
cristinam1234, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:22, 4 Noiembrie 2014
Legea nr.126/2014 prevede :
Art. III
(1) Debitele cu titlu de indemnizatie pentru cresterea copilului/stimulent/stimulent de insertie acordate in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, sau a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, constituite din culpa debitorului, materializata in folosirea cu intentie de catre acesta a unor documente despre care cunostea ca au fost eliberate cu nerespectarea legii, declararea de catre acesta a unor date neconforme realitatii sau nedeclararea unor informatii nu fac obiectul scutirii la plata, conform prevederilor art. II.

Prin urmare, nu faceti obiectul acestei legi , in opnia mea.

Era obligatia dvs sa anuntati AJPIS ca realizati venituri dintr-un contract de agent de asigurari.
Eu nu inteleg practic cum as fi putut sa le declar? In cererea care am depus-o la intrarea in CIC?
Acolo am declarat veniturile care le-am realizat pana la intrarea mea in CIC.
Multumesc frumos
Pe perioada cat erati in CCC nu trebuia sa realizati venituri supuse impozitului pe venit , intrucat plata indemnizatiei se suspenda, conform art.16 alin.2 lit.i din OUG 111/2010.

Totodata, art.19 (1) din OUG 111/2010 prevede ca , beneficiarul drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă este obligat să comunice în scris primăriei orice modificare intervenită în situaţia sa, de natură să determine încetarea sau suspendarea plăţii drepturilor, în termen de 15 zile lucrătoare de la apariţia acesteia.
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 126/2014 SILVIA HORVATH SILVIA HORVATH Decizie de debit nr.aaa din data de 25,06,2014 pentru ca am realizat venituri in sumă de 1,633 lei, pe perioada cât am fost beneficiară a indemnizatiei ... (vezi toată discuția)
Amnistia fiscala pentru mame ursu felicia ursu felicia Buna ziua, Am primit ieri o hartie de la Agentia Pt Plati si Inspectie Sociala prin care imi comunicau ca a fost respinsa cererea de scutire de la plata a ... (vezi toată discuția)
Decizie recalculare indemnizatie dupa 4 ani jumate arhana arhana Buna ziua, am primit la sfarsitul lunii dec.2014 instiintare precum in urma unei decizii din 2012 s a recalculat indemnizatia dupa primul copil. Primul copil ... (vezi toată discuția)