avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Amnistie fiscala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Amnistie fiscala

Buna Ziua,

Referitor la amnistia fiscala ,vreau sa va intreb daca sunt scutita la returnarea indemnizatiei de crestere copil.
In luna acesta am aflat ca trebuie sa returnez 7134 ron ,datorita faptului ca in perioada decembrie ( lunile august si decembrie 2012.) plus 4 luni din anul 2013 am inregistrat venit din asigurari in valoare de 500 ron.deoarece eram in perioada de crestere copil. Potrivit legii 126/2014 art 119 ,art 120 ma incadrez in aceasta situatie?multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:33, 11 Ianuarie 2016
Legea nr.126/2014 prevede :
Art. III
(1) Debitele cu titlu de indemnizatie pentru cresterea copilului/stimulent/stimulent de insertie acordate in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, sau a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, constituite din culpa debitorului, materializata in folosirea cu intentie de catre acesta a unor documente despre care cunostea ca au fost eliberate cu nerespectarea legii, declararea de catre acesta a unor date neconforme realitatii sau nedeclararea unor informatii nu fac obiectul scutirii la plata, conform prevederilor art. II.

Prin urmare, nu faceti obiectul acestei legi , in opinia mea.

Era obligatia dvs sa anuntati AJPIS ca realizati venituri dintr-un contract de agent de asigurari.

Pe perioada cat erati in CCC nu trebuia sa realizati venituri supuse impozitului pe venit , intrucat plata indemnizatiei se suspenda, conform art.16 alin.2 lit.i din OUG 111/2010.

Totodata, art.19 (1) din OUG 111/2010 prevede ca , beneficiarul drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă este obligat să comunice în scris primăriei orice modificare intervenită în situaţia sa, de natură să determine încetarea sau suspendarea plăţii drepturilor, în termen de 15 zile lucrătoare de la apariţia acesteia.
Multumesc ,pentru raspuns !
Eu nu am omis in mod intentionat sa declar aceste venituri, nu am riscat ca pentru 500 ron sa restitui Statului 7134 ron.
Aveti dovada ca ati anuntat Primaria in raza careia domiciliati de faptul ca realizati venituri?
Din pacate nu ! Nu mi-am dat seama de gravitatea situatiei , nu am avut idee despre asta.Se pare oricum ca suntem mai multe mamici care nu au luat la cunostinta acest aspect.Legea amnistiei nu stiu pentru cine se aproba ,cert este ca toate sunt trecute la art 3 din culpa debitorului.Cererile de amnistie catre Ajpis sunt in orasul meu toate negative.
Culpa debitorului trebuie si dovedita .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amnistia fiscala pentru mame ursu felicia ursu felicia Buna ziua, Am primit ieri o hartie de la Agentia Pt Plati si Inspectie Sociala prin care imi comunicau ca a fost respinsa cererea de scutire de la plata a ... (vezi toată discuția)
Amnistie mame ancas11 ancas11 Buna ziua, Ma numesc Anca . In anii 2011-2012 am fost in concediu de crestere copil, si am realizat venituri suplimentare supuse impozitului din ... (vezi toată discuția)
Restituire indemnizatie crestere copil cristinam1234 cristinam1234 Buna ziua, In iulie am primit o decizie de la AJPIS, prin care mi se spune ca treb sa restitui indemnizatia crestere copil incasata, pentru ca am incasat ... (vezi toată discuția)