avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Unde pot face o sesizare cu privire la organizarea şi ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Unde pot face o sesizare cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului de ocupare a postului Administrator Financiar la o scoala gimnaziala ?

- Bună seară , m-am înscris la concursul de ocupare a postului de Administrator Financiar la o şcoală gimnazială ; îmi doresc foarte mult concursul să fie obiectiv şi nu subiectiv ( comisia de evaluare să nu fie de pe plan local , de exemplu din şcoală ) motivul fiind participarea la concurs a surorii primarului din oraş , iar desemnarea castigatorului sa nu fie politică . Aş vrea să mă ajutaţi dacă este posibil să pot schimba lucru acesta printr-un mod legal . Ce trebuie să fac sau cui trebuie să mă adresez ca membrii comisiei de evaluare să fie înlocuiţi ? Mulţumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:47, 27 Septembrie 2014
Regulament - cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale si a criteriilor de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice , aprobat prin HG 286/2011:

Art. 31. — Dupa afisarea rezultatelor obtinute la selectia dosarelor, proba scrisa sau proba practica, dupa caz, si interviu, candidatii nemultumiti pot face contestatie, in termen de cel mult 48 de ore de la data afisarii rezultatului selectiei dosarelor, respectiv de la data afisarii rezultatului probei scrise ori a interviului, la sediul autoritatii sau institutiei publice organizatoare a concursului, sub sanctiunea decaderii din acest
drept.
Art. 32. — (1) In situatia contestatiilor formulate fata de rezultatul selectiei dosarelor, comisia de solutionare a contestatiilor va verifica indeplinirea de catre candidatul contestatar a conditiilor pentru participare la concurs in termen de maximum o zi lucratoare de la expirarea termenului de depunere a contestatiilor.
(2) In situatia contestatiilor formulate fata de rezultatul probei scrise, probei practice sau a interviului comisia de solutionare a contestatiilor va analiza lucrarea sau consemnarea raspunsurilor la interviu doar pentru candidatul contestatar in termen de maximum o zi lucratoare de la expirarea termenului de depunere a contestatiilor.
Art. 33. — Comisia de solutionare a contestatiilor admite contestatia, modificand rezultatul selectiei dosarelor, respectiv punctajul final acordat de comisia de concurs, in situatia in care:
a) candidatul indeplineste conditiile pentru a participa la concurs, in situatia contestatiilor formulate fata de rezultatul selectiei dosarelor;
b) constata ca punctajele nu au fost acordate potrivit baremului si raspunsurilor din lucrarea scrisa sau punctajele de la interviu nu au fost acordate potrivit planului de interviu, intrebarilor formulate si raspunsurilor candidatilor in cadrul interviului;
c) constata ca punctajele nu au fost acordate potrivit baremului probei practice;
d) ca urmare a recorectarii lucrarii de la proba scrisa, respectiv a analizarii consemnarii raspunsurilor la interviu, candidatul declarat initial „respins” obtine cel putin punctajul minim pentru promovarea probei scrise sau a interviului.
Art. 34. — (1) Contestatia va fi respinsa in urmatoarele situatii:
a) candidatul nu indeplineste conditiile pentru a participa la concurs;
b) punctajele au fost acordate potrivit baremului si raspunsurilor din lucrarea scrisa sau punctajele de la interviu au fost acordate potrivit planului de interviu, intrebarilor formulate si raspunsurilor candidatilor in cadrul interviului;
c) punctajele au fost acordate potrivit baremului probei practice.
(2) Comunicarea rezultatelor la contestatiile depuse se face prin afisare la sediul autoritatii sau institutiei organizatoare a concursului, imediat dupa solutionarea contestatiilor.
Art. 35. — Candidatul nemultumit de modul de solutionare a contestatiei se poate adresa instantei de contencios administrativ, in conditiile legii.
- Bună ziua , vă mulţumesc pentru răspuns . În condiţiile de faţă unde comisia de evaluare este subiectivă ( doamna care participă are deja subietele ) eu nu am nici o şansă în faţa contestaţiei conform legi ( daca ea face de 10 si eu de 9 ) . Nu ştiu cum e corect , dar vroiam ca subiectele să fie facute şi corectare de o comisie imparţiala .Concursul se desfăsoara pe 30 septembrie . Îndrumaţi-mă cum aş putea să fac ca comisia de evaluare să fie înlocuită .
Puteti sesiza ISJ sau Ministerul Educatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie concurs ingrijitoare spital yogub yogub Buna ziua,va rog sa ma ajutati in formularea unei contestatii.Sotia mea lucreaza pe un post de ingrijitor intrun spital.A fost angajata acum 6 ani cu contract ... (vezi toată discuția)
Contestatie yogub yogub Buna ziua,am participat la un concurs pentru ocuparea unui post de infirmier si am contestat rezultatul la proba interviu.Este corect ca,comisia de evaluare sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am participat la concursul de ocupare a unui post ... Rebeca87 Rebeca87 Bună ziua, am participat la concursul de ocupare a unui post vacant de secretar la o școală. După proba scrisă si afișarea lucrării +barem am sesizat ... (vezi toată discuția)