avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Achizitionare laptop furat, riscurile cumparatorului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Achizitionare laptop furat, riscurile cumparatorului

Bunza ziua, ce pot pati daca achizitionez un laptop de la anumite persoane care au niste oferte bune, daca sunt furate pot pati ceva?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 19:09, 25 Septembrie 2014
Buna ziua!

Daca sunt furate si stiti lucrul acesta, puteti fi acuzat de savarsirea infractiunii de tainuire.

Art. 268 Tainuirea
(1) Primirea, dobandirea, transformarea ori inlesnirea valorificarii unui bun, de catre o persoana care, fie a cunoscut, fie a prevazut din imprejurarile concrete, ca acesta provine din savarsirea unei fapte prevazute de legea penala, chiar fara a cunoaste natura acesteia, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani sau cu amenda.
(2) Pedeapsa aplicata tainuitorului nu poate fi mai mare decat pedeapsa prevazuta de lege pentru fapta savarsita de autor.
(3) Tainuirea savarsita de un membru de familie nu se pedepseste.

Cu stima.
Multumesc.
Sau alta posibilitate: nu sunt furate, dar vin preinfectate cu virusi (va intercepteaza operatiunile bancare si va fura banii din cont sau de pe card).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tainuirea in paguba patrimoniului calin felicia calin felicia In noul cod penal 2010 ce articol de lege se refera la tanuirea unei fraude in paguba patrimoniului? (vezi toată discuția)
Am achizitionat un telefon furat zzzt23 zzzt23 Buna ziua! In urma cu 1 luna am achizitionat de la o persoana necunoscuta, pe strada, un telefon mobil. Omul mi-a spus ca este telefonul lui si il vinde ... (vezi toată discuția)