avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tainuirea in paguba patrimoniului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tainuirea in paguba patrimoniului

In noul cod penal 2010 ce articol de lege se refera la tanuirea unei fraude in paguba
patrimoniului?
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 15:57, 10 Aprilie 2010
In noul codul penal infractiunea de tainuire este reglementata in cadrul infractiunilor contra infaptuirii justitiei si nu in cel al infractiunilor contra patrimoniului.
Infractiune care face parte din grupul infractiunilor contra patrimoniului Una dintre pedepsele principale, prevazuta in cap. II, t. II, art. 53, C. pen., partea generala. Art. 268 Tainuirea ( noul Cod)
(1) Primirea, dobandirea, transformarea ori inlesnirea valorificarii unui bun, de catre o persoana care, fie a cunoscut, fie a prevazut din imprejurarile concrete, ca acesta provine din savarsirea unei fapte prevazute de legea penala, chiar fara a cunoaste natura acesteia, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani sau cu amenda.
(2) Pedeapsa aplicata tainuitorului nu poate fi mai mare decat pedeapsa prevazuta de lege pentru fapta savarsita de autor.
(3) Tainuirea savarsita de un membru de familie nu se pedepseste.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionare laptop furat, riscurile cumparatorului BogdanSBZ BogdanSBZ Bunza ziua, ce pot pati daca achizitionez un laptop de la anumite persoane care au niste oferte bune, daca sunt furate pot pati ceva? (vezi toată discuția)
Infractiunea de tainuire - din ce grup infractional face parte? Fatima Fatima Buna ziua, Va rog sa imi comunicati din ce grup face parte infractiunea de tainuire? Stiu ca din 2014 va face parte din acelasi grup ca si favorizarea ... (vezi toată discuția)