avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Din sept 2012 pana in mai 2014 am beneficiat de indemnizatie crestere copil. In iulie 2014 am primit o notificare de la ANPIS ca datorez o suma de 4000 ron. Am facut contestatie si am primit justificarea : angajatorul a completat gresit adeverinta (au pus brutul in loc de net).
Ma incadrez la armistierea fiscala?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 26 Septembrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Cel mai recent răspuns: lavinia82 , utilizator 15:31, 19 Ianuarie 2018
1. A aparut Legea 126/2014 (amnistia fiscala) care spune:

Art. III
(1) Debitele cu titlu de indemnizatie pentru cresterea copilului/stimulent/stimulent de insertie acordate in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, sau a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, constituite din culpa debitorului, materializata in folosirea cu intentie de catre acesta a unor documente despre care cunostea ca au fost eliberate cu nerespectarea legii, declararea de catre acesta a unor date neconforme realitatii sau nedeclararea unor informatii nu fac obiectul scutirii la plata, conform prevederilor art. II.

Art. VI
In termen de 30 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 52/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica in mod corespunzator.

2. Sa asteptam modificarea Normelor sa vedem daca completarea eronata a adeverintei de venituri de catre angajator va este imputabila sau nu dvs.
Multumesc pentru promtitudine.
Puteti estima cat timp trebuie sa asteptam?
Am inteles ca pot contesta in maxim 60 zile de la raspunsul pe care mi-l-au dat ei....
1. Deocamdata nu a aparut nimic in legatura cu modificarile la norme.

2. Sa speram ca vor aparea in timp util si ca va vor fi de folos!
Tremenul de contestatie este de 30 de zile si nu de 60 de zile.
Buna ziua,
Discutia a revenit de actualitate: Am schimbat locul de munca si salariul il voi incasa pe card bancar. Banca spune ca am poprire pe cont. Mentionez ca in tot acest timp (din 2014) am schimbat localiatea de domiciliu si n-am mai primit nici o instiintare sau alt document ANAF sau oricare institutie de stat. Astazi am fost la ANAF -ul de care apartin si mi-au spus ca nu apar in baza lor de date cu nicio datorie. Intrebare: cum procedez sa obtin un document care sa ateste incetarea popririi? Daca m-as fi incadrat la amnistitie n-ar fi trebuit sa primesc decizie la domiciliu?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2018
lavinia82, utilizator

Alte discuții în legătură

Amnistia fiscala pentru mame ursu felicia ursu felicia Buna ziua, Am primit ieri o hartie de la Agentia Pt Plati si Inspectie Sociala prin care imi comunicau ca a fost respinsa cererea de scutire de la plata a ... (vezi toată discuția)
Decizie recalculare indemnizatie dupa 4 ani jumate arhana arhana Buna ziua, am primit la sfarsitul lunii dec.2014 instiintare precum in urma unei decizii din 2012 s a recalculat indemnizatia dupa primul copil. Primul copil ... (vezi toată discuția)
Amnistia fiscala terimar terimar Din anul 2009 si pana in 2011 am beneficiat de indemnizatie pentru cresterea copilului. in urma verificarilor facute de curtea de conturi s-a constatat ca nu ... (vezi toată discuția)