avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Amnistia fiscala pentru mame
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Amnistia fiscala pentru mame

Buna ziua,
Am primit ieri o hartie de la Agentia Pt Plati si Inspectie Sociala prin care imi comunicau ca a fost respinsa cererea de scutire de la plata a sumei reprezentand indemnizatie crestere copil.
Cum este posibil ca odata aparuta legea cu amnistitia fiscala pt mame , ei sa imi spuna acum ca mi-au respins cererea, sa restitui 7200 lei , pt ca in perioada de indemnizatie crestere copil am beneficiat de venituri de 206 lei din asigurari (reinnoiri de asigurari).
Va rog sa ma ajutati daca as putea constesta .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:37, 16 Iulie 2015
1. Daca dvs. nu ati anuntat AJPIS ca aveti venituri si ati primit si indemnizatia atunci trebuie sa restituiti indemnizatia pe lunile respective cand ati avut si alte venituri.

2. Daca ati anuntat si AJPIS a continuat sa va trimita indemnizatia atunci nu mai trebuie sa restituiti banii pentru ca este vina AJPIS.

Legea nr.126/2014
art.III
(1) Debitele cu titlu de indemnizaţie pentru creşterea copilului/stimulent/stimulent de inserţie acordate în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările şi completările ulterioare, sau a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările şi completările ulterioare, constituite din culpa debitorului, materializată în folosirea cu intenţie de către acesta a unor documente despre care cunoştea că au fost eliberate cu nerespectarea legii, declararea de către acesta a unor date neconforme realităţii sau nedeclararea unor informaţii nu fac obiectul scutirii la plată, conform prevederilor art. II.

art.19 din OUG 111/2010
(1) Beneficiarul drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta este obligat sa comunice in scris primariei orice modificare intervenita in situatia sa, de natura sa determine incetarea sau suspendarea platii drepturilor, in termen de 15 zile lucratoare de la aparitia acesteia.
...

Prin urmare, daca ati obtinut venituri supuse impozitului pe venit in perioada CCC trebuia sa anuntati Primaria in termen de 15 zile lucratoare de la realizarea acestora.
In situatia in care nu ati anuntat, atunci nu intrati sub incidenta Legii nr.126/2014.
Sunt in aceeasi situatie cu dumneavoastra, am primit aceeasi respingere din partea Ajpis. Ce vreau sa spun e ca am consultat un avocat si mi-a spus ca nu se mai poate face nimic. Ne-au intoxicat cu niste minciuni si la televizor si la Minister. Nu mai inteleg exact ce mame au fost amnistiate.
Debitele cu titlu de indemnizaţie pentru creşterea copilului/stimulent/stimulent de inserţie acordate în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările şi completările ulterioare, sau a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările şi completările ulterioare, constituite din culpa Primariei /AJPIS-ului, au intrat sub incidenta amnistiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie recalculare indemnizatie dupa 4 ani jumate arhana arhana Buna ziua, am primit la sfarsitul lunii dec.2014 instiintare precum in urma unei decizii din 2012 s a recalculat indemnizatia dupa primul copil. Primul copil ... (vezi toată discuția)
Amnistie fiscala - indemnizatie crestere copil krisstinalexandru krisstinalexandru in perioada mai 2012 - mai 2013 am fost in concediu de crestere si ingrijire copil , am reluat activitatea cu data de 01 mai 2013. In luna iunie 2013 am ... (vezi toată discuția)
Amnistie fiscala mariantonietta mariantonietta Buna Ziua, Referitor la amnistia fiscala ,vreau sa va intreb daca sunt scutita la returnarea indemnizatiei de crestere copil. In luna acesta am aflat ca ... (vezi toată discuția)