avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... delegarea de semnătură a primarului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

delegarea de semnătură a primarului

Conform Legii nr. 20/2014 de modificare a art. 65 din Legea nr. 215/2001, "Primarul poate delega atribuţiile ce îi sunt conferite de lege şi alte acte normative viceprimarului, secretarului unităţii administrativ-teritoriale, conducătorilor compartimentelor funcţionale sau personalului din aparatul de specialitate, precum şi conducătorilor instituţiilor şi serviciilor publice de interes local, în funcţie de competenţele ce le revin în domeniile respective."
În aceste condiţii primarul poate delega atribuţiile de semnare a autorizaţiilor de construire către arhitectul-şef?
De remarcat că acesta figurează deja printre semnatari, fiind prevăzut în mod expres de legea specială, respectiv art. 7 alin.13 al Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii.
Întrebarea are ca scop identificarea existenţei unor incompatibilităţi, ţinând cont că delegarea poate fi dată şi viceprimarului sau şefului compartimentului funcţional juridic, ce nu se numără printre semnatarii de drept ai autorizaţiilor de construire.
Cel mai recent răspuns: citymanager , utilizator 23:33, 28 Septembrie 2014
Primarul poate delega atribuţiile, dar nu şi raspunderea ! Cei care nu se numară printre semnatarii de drept ai autorizaţiilor de construire, şi nu dau viza de cfpp pentru aceasta operatiune, pot fi delegati de primar .
Întru totul de acord. În afară de bunul simţ, sunt şi acte normative încălcate în caz contrar? Mai precis, delegarea a fost făcută prin dispoziţie a primarului, iar atacarea acesteia trebuie argumentată.
Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2014
citymanager, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegare atributii primar catre viceprimar. seneca399 seneca399 Primarul poate delega catre viceprimar toate atrbutiile sale sau doar anumite atributii? Multumesc. (vezi toată discuția)
Contestarea dispozitiei primarului visinoiu75 visinoiu75 Am lucrat ca functionar public intr-o primarie pe urbanism si investitii, iar dupa alegeri am devenit viceprimar. Pe langa atributiile delegate de primar si pe ... (vezi toată discuția)
Hotarare de consiliu local - arhitect-sef snadica snadica Consiliul local da o hotarare in noiembrie 2010 pentru crearea structurii de specialitate pe linie de urbanism privind preluarea atributiilor arhitectului ... (vezi toată discuția)