avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Raspunderea patrimoniala vs raspunderea disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Raspunderea patrimoniala vs raspunderea disciplinara

Buna ziua!

In cazul in care un angajat nu a respectat regulamentul intern si a cauzat prejudicii materiale angajatorului din pricina sa, acest lucru face obiectul unei cercetari disciplinare cat si a uneia patrimoniale? Cine este in masura sa intocmeasca nota de constatare si evaluare a pagubei? Daca prin acordul partilor se stabileste recuperarea contravalorii pagubei de la salariat, i se mai poate aplica si o sanctiune disciplinara?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:53, 25 Septembrie 2014
1. Raspunderea patrimoniala se poate cumula cu raspunderea disciplinara.

2. Nota de constatare si evaluare a pagubei o poate face contabilul societatii respective.

3. Angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară. (art.247 alin.1 C.mun.)

Prin urmare, angajatorul nu este obligat sa aplice o sanctiune disciplinara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Răspunderea patrimonială a salariatului oleg.cunetchi oleg.cunetchi Buna ziua, Potrivit art. 254 din Codul muncii, salariații răspund patrimonial, în temeiul normelor și principiilor răspunderii civile contractuale, ... (vezi toată discuția)
Problema morosanucristian morosanucristian lucrez la o firma de curierat si acum cateva zile am pierdut o suma de bani din incasarile facute pe teren...seful de la firma unde prestez eu servicii mia zis ... (vezi toată discuția)
Paguba adusa firmei StroeViorel89 StroeViorel89 buna ziua, am si eu o nedumerire de curand am adus un prejudiu firmei la care lucrez prin distrugerea unui monitor care ar costa aproximativ 5000 de euro am ... (vezi toată discuția)