avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Achizitie suplimente nutritive (retinute in vama)
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Achizitie suplimente nutritive (retinute in vama)

Am o intrebare referitoare la achizitia de suplimente nutritive online.

In ultimii ani am comandat online diverse suplimente nutritive din SUA.
Pana acum n-au fost probleme, le-am ridicat de la posta cu asistenta vamala.

Acum cateva zile mi-a venit un pachet, insa ofiterul vamal mi-a recomandat sa-l trimit inapoi. De ce? Fiindca daca il deschide sunt obligat sa-i dau o intreaga serie de documente, certificate de conformitate si nu mai stiu ce aprobari de la directia sanitar veterinara.

N-am retinut exact toate documentele necesare, insa vamesul mi-a recomandat sa refuz pachetul, pentru a beneficia de restituirea banilor dupa ce pachetul ajunge inapoi in SUA. A mai spus el ca daca l-ar fi desfacut si n-as produce documentele necesare ei sunt obligati sa incinereze continutul.

Eu cred ca ceva e gresit in toata povestea asta... Ultima comanda a fost in toamna trecuta, s-a schimbat ceva intre timp? Sau interpreteaza gresit vamesul o lege destinata altcuiva?

Mentionez ca toate produsele sunt pentru consum propriu (persoana fizica).
Nu fac comert, iar cantitatile sunt mici: 12 produse in total, maxim 3 recipiente din fiecare fel.

Multumesc,
Ciprian

Alte discuții în legătură

Control vamal colet persoană fizică Ciurdariu Ramona Carmen Ciurdariu Ramona Carmen Bună ziua! Am achiziționat online, din India, de pe siteul ebay, un produs pentru îngrijirea sănătății, Mentat (60 comprimate ), pentru uzul ... (vezi toată discuția)
Cantitate comerciala.vama Buburuze Buburuze Buna seara! Imi puteti spune,va rog,ce inseamna cantitate comerciala la niste produse comandate pe internet?Am comandat de pe un site din afara UE niste ... (vezi toată discuția)
Tva 9% sau 24% pentru suplimente alimentare(nootropice) import sua ? carmen2016 carmen2016 Importurile din SUA (site-uri online) de suplimente alimentare care sunt clasificate de cei care le vand ca nootropice vor fi impozitate cu 9% in vama sau 24%? ... (vezi toată discuția)