avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare auto de la o PF care nu e proprietar in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare auto de la o PF care nu e proprietar in acte-ajutor!!!

Buna ziua,
Am achizitionat recent o masina facand act de v-c cu persoana respectiva dar aceasta nu e proprietar in acte.....
Situatia e asa:
-masina a fost vanduta de proprietar cuiva printr-un act notarial-banuiesc ca acel comodat-acesta si-a inscris-o fiscal la primaria din localitatea lui
-acesta a vandut-o acum 3 luni celui de la care am luat-o eu printr-un contract de v-c si un fiscal din data respectiva-acum e expirat-
-acum am luat-o eu??????
Intrebarile mele sunt:
-cu cine ar trebui sa fac eu contr de v-c?
-cum sa procedez sa o pot inscrie fiscal la mine,sa platesc taxe dar sa nu o trec pe numele meu?-am inteles ca daca o inscriu in termen de 30 zile sunt obligat sa fac acest lucru--
-ce sa fac pt a fi tot in regula si in situatia in care cine stie imi vor da amenda si-mi vor lua talonul sa nu fiu nevoit sa merg dupa potcoave de cai morti......dupa proprietar......
-ce sa fac sa nu am probleme pe viitor si sa o pot vinde si eu mai departe peste un timp?
Astept cu mare interes raspunsurile si sfaturile voastre......am intrebat diferite persoane si fiecare are varianta lui......vreau ceva sigur si concret!!!
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Canciu , Avocat 18:52, 30 Septembrie 2014
Nici o vanzare nu poate fi legala decat intre adevaratii proprietari din acte , astfel ca veti incheia actul cu adevaratul proprietar din talon , iar daca acesta nu doreste , formulati actiune in instanta pentru a se pronunta o hotarare care tine loc de act de vanzare cumparare .
ceva sigur si concret ar fi sa cumparati o masina de la proprietarul din acte a ei. In momentul in care ati cumparat-o de la cineva care a "cumparat" fara acte ar fi o problema. Am inteles ca toate acestea au fost facute pentru a evita timbrul de mediu, insa aceste acte nu transfera dreptul de proprietate. daca totusi s-au incheiat contracte de vanzare-cumparare, cu scoaterea masinii de la impozit, atunci vanzatorul poate da in judecata cumparatorul pentru a il obliga sa isi inmatriculeze masina pe numele lui. Contractul de comodat nu transfera proprietatea, acesta este doar un act de imprumut, indiferent ca este act facut la notar. NU poti face contract de vanzare-cumparare cu cineva care nu poate vinde ceva, deoarece nu este proprietar. Eu personal nu m-as fi incurcat in asa ceva, deoarece o sa fie un calvar sa va inscrieti masina, asta daca doriti sa platiti timbru de mediu . Iar daca nu o inscrieti nu stiu cum o puteti vinde, poate tot asa, contracte de vanzare-cumparare intre neproprietar si cumparator, asta daca se va risca cineva sa cumpere iarasi fara acte. Situatie super incurcata. O posibila solutie, constisitoare ar fi aceasta: cel care a luat primul masina sa o inscrie pe numele lui, legal, si apoi sa v-o vanda . Va plati el timbru de mediu (este posibil ca din 15 oct sa se poata recupera timbru de mediu sau inmatricula masina fara taxa - )si apoi o va vinde catre d-voastra. D-voastra nu veti plati timbru de mediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina inregistrata numai la fisc. cum o vand? cyan cyan La cumparare nu a fost inmatriculata pe motiv de taxa de mediu, a fost inregistrata la admin financiara dar certificatul de inmatriculare a ramas pe numele ... (vezi toată discuția)
Noul proprietar al masinii nu a transcris-o/inmatriculat-o pe numele sau mihneaandrei mihneaandrei Am vandut o masina catre un cumparator, prin contract de vanzare-cumparare, am pastrat o copie dupa toate actele, si am completat pe talon \"instrainat ... (vezi toată discuția)
Legi noi = probleme noi timbrul de mediu LGLro LGLro Buna seara, [b]Poveste mea[/b]: Am cumpărat in aprilie 2012 un autovehicul înmatriculat în Brăila (eu sunt din București) , am încheiat un ... (vezi toată discuția)