avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Vreau sa deschid un SRL cu asociat unic si cu un ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Vreau sa deschid un SRL cu asociat unic si cu un angajat

Dupa inmatriculare si dupa autorizarea de functionare, pot eu ca administrator sa ma ocup de ssm avand curs de 80 de ore si de resurse umane (curs de 80 ore)?Dar de psi?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:45, 26 Septembrie 2014
Ca administrator, cursul de 80 de ore in domeniul ssm va da dreptul, sa desfasurati activitatea in domeniul ssm, daca aveti maxim 9 angajati.
Legea ssm nr.319/ 2006 mentioneaza:
-art.9 (4) În cazul micro-întreprinderilor şi al întreprinderilor mici, în care se desfăşoară activităţi fără riscuri deosebite, angajatorul îşi poate asuma atribuţiile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă pentru realizarea măsurilor prevăzute de prezenta lege, dacă are capacitatea necesară în domeniu.
Normele de aplicare a legii ssm, aprobate prin HG nr.1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare stabilesc:
-art.14 Organizarea activitatilor de prevenire si protectie este realizata de catre angajator, in urmatoarele moduri:
a) prin asumarea de catre angajator, in conditiile art. 9 alin. (4) din lege, a atributiilor pentru realizarea masurilor prevazute de lege;
-art.16 (1) În cazul întreprinderilor cu până la 9 lucrători inclusiv, angajatorul poate efectua activităţile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, dacă se îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) activităţile desfăşurate în cadrul întreprinderii nu sunt dintre cele prevăzute în anexa nr. 5;
b) angajatorul îşi desfăşoară activitatea profesională în mod efectiv şi cu regularitate în întreprindere şi/ sau unitate;
c) angajatorul a urmat cel puţin un program de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu o durată minimă de 40 de ore şi conţinutul prevăzut în anexa nr. 6 lit. A, fapt care se atestă printr-un document de absolvire a programului de pregătire.
Nu puteti desfasura activitatea de psi-su daca nu ati urmat un curs in domeniu.
Cursul de resurse umane va ajuta pentru activitatea de personal, fara a fi legat de activitatea ssm, respectiv psi-su.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ssm, psi microintreprindere TeoTea TeoTea Buna ziua! Pentru o societate cu 2 angajati, activitate desfasurata la birou,prelucrare date , la sediul social al societatii, ce obligatii sunt din punct ... (vezi toată discuția)
Ssm si psi DianaU27 DianaU27 Buna ziua, Pentru o microintreprindere cu 2 angajati cu norma intreaga(administratorul si sotia lui) este necesar sa se contracteze un serviciu extern SSM si ... (vezi toată discuția)
Responsabil ssm cu diploma de manager securitate razvan_george razvan_george Buna ziua. Administrez o casa de expeditii ( servicii conexe transportului) cu 5 angajati. As dori sa deleg responsabilitatile SSM+PSI catre mine. Pot sa ma ... (vezi toată discuția)